Тетяна Головко, заступник голови Сумської обласної ради: «Година-дві часу, проведеного у відділенні, повертають швидко до реалій життя…»

Заступник голови обласної ради Тетяна Головко відвідала онкогематологічне відділення Сумської обласної дитячої лікарні та взяла участь у художніх майстер-класах, які стали традиційними для відділення, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Цього разу діти разом з батьками та волонтерами мали змогу намалювати святкові ялинки з іграшками і подарунками. Як завжди, усі картини виконані акварельними фарбами.

«З акварельним фарбами дітям працювати легше, адже тоді можна щось виправити, додати роботі легкості та прозорості», – говорить голова Громадської організації «Батьки онкохворих дітей» Оксана Смольникова, яка організовує та проводить майстер-класи у лікарні.

Такі заходи важливі для дітей та їх батьків, адже маленьким пацієнтам необхідна підтримка, позитивне мислення та кілька хвилин перерви від уколів і крапельниць, що стали частиною їх життя. Слова підтримки й розради завжди супроводжують процес створення нових картин, тому вони виходять позитивними, натхненними та сповненими надії.

Разом з завідувачою онкогематологічного відділення дитячої лікарні Ліаною Нікітенко Тетяна Головко поспілкувалася з батьками хворих дітей, кількість яких у відділенні постійно зростає.

«Ми будемо робити все, що від нас залежить, щоб ви провели якомога менше часу в лікарні, а ваше перебування тут було комфортним», – зазначила заступник голови обласної ради у розмові з батьками пацієнтів.

Усі картини, що були створені на майстер-класі, будуть представлені на новорічній виставці у Сумському обласному центрі служби крові.

«Буквально після наради щодо налагодження конструктивного діалогу з Укрнафтою, де згадували не тільки про розбиті дороги, щезлу воду в колодязях, а й про вплив діяльності нафтогазовидобувних підприємств на стан онкозахворюваності, я на запрошення ГО «Батьки онкохворих дітей» вчергове взяла участь в майстер-класі з акварельного живопису для діток відділення онкогематології дитячої обласної лікарні. Цей вид арт-терапії є одним з улюблених у цьому відділенні. Малювали сьогодні на передноворічну тематику - бачите які чудові малюнки у нас вийшли. Як завжди долучилися і мами з бабусями. Поспілкувалася з батьками і з Ліаною Кузьмівною (завідувач відділення) щодо потреб та можливої допомоги. Година-дві часу, проведеного у відділенні, повертають швидко до реалій життя», – написала на своїй сторінці в Фейсбуці Тятяна Головко.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.