У 6 районах Сумщини є реальна загроза закриття центральних районних лікарень (відео)

Під час апаратної наради в облдержадміністрації директор обласного Департаменту фінансів Олена Батраченко повідомила, що на сьогодні прострочена заборгованість із виплати заробітної плати становить 15,8 млн грн, із них 14,1 млн грн припадає на галузь охорони здоров’я, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної адміністрації.

«Не виплачена заробітна плата за серпень у Великописарівському, Недригайлівському, Путивльському, Середино-Будському та Ямпільському районах, – повідомила Олена Батраченко. – Постає питання щодо дій органів місцевої влади. Адже станом на 18 жовтня залишків коштів на рахунках місцевих бюджетів, зокрема, того ж Великописарівського району до 4 мільйонів гривень. Невже не можна спільно закрити питання виплати заробітної плати у Великописарівській ЦРЛ? Чому, маючи 2 мільйони на рахунку, керівництво смт Велика Писарівка не може виплатити зарплату лікарям, які надають послуги в основному їх жителям?»

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Надія Лисенко додала, що бездіяльність органів місцевого самоврядування призводить до того, що в шести районах існує реальна загроза закриття центральних районних лікарень. Адже виплачувати заробітну плату колективам цих закладів немає чим.

Підсумовуючи вищесказане, заступник голови Сумської ОДА Іван Боршош звернувся до голів райдержадміністрацій: «Не говоріть мені, що ви не можете впливати на міських, селищних та сільських голів, голів ОТГ. У вас є делеговані повноваження, які ви контролюєте, у тому числі з питань соціального захисту населення. І законодавство з вас вимагає, у першу чергу, забезпечити людям виплату заробітної плати. Тому, будь-ласка, спілкуйтесь із головами місцевих громад, консолідуйте кошти. Це ваша пряма робота – консолідувати і контролювати роботу в районі, вас для цього держава найняла».

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.