Чи буде на Сумщині сучасний онкодиспансер?

Цю тему обговорювали керівництво Сумщини, депутати обласної ради, очільники управління охорони здоров’я ОДА та головний лікар онкодиспансеру, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Дискусія тривала дві години і була досить жвавою.

Утім, головним її меседжем було те, що всі разом повинні дбати про мешканців Сумської області і зробити все необхідне, аби осучаснити медичний заклад, який потребує ремонту, будівництва нових приміщень та закупівлю сучасного обладнання.

«Депутатський корпус працює над створенням умов у нашому онкодиспансері й розвитком онкологічної служби Сумщини, і це питання на сьогодні є пріоритетним. Дякую обласним обранцям, оскільки вперше за 20 років ми забезпечили і продовжуємо забезпечувати заклад сучасними медичним обладнанням. Тільки за цей рік виділено 7,2 млн грн. на закупівлю обладнання, медичних препаратів і проведення ремонтних робіт. Щодо будівництва приміщення під встановлення лінійного прискорювача, то його доля також буде вирішена. Я сподіваюся, що у найближчий час. На Сумщині 35 тисяч хворих, які перебувають на обліку в онкодиспансері, і 3 тисячі з них потребують променевого лікування. Тому, в першу чергу, ми будемо дбати про них, а не лобіювати ті чи інші інтереси», - зазначила під час обговорення Тетяна Головко, заступник голови сумської обласної ради.

Головний лікар онкодиспансеру Володимир Конанихін акцентував увагу на тому, що виходячи з кількості жителів області, в онкодиспансер необхідно закупити два лінійних прискорювачі – високоенергетичний вартістю 110 млн грн і низькоенергетичний, який коштує 60 млн грн. Якщо врахувати гроші на будівництво приміщення, встановлення обладнання, то загальна сума становитиме близько 200 млн грн.

Перший етап – виготовлення проектно-кошторисної документації. І обласні депутати своїм голосуванням кошти на нього виділили. Далі, за словами заступника начальника управління майном обласної ради Інни Козачок було проведене відкрите засідання, проводилося знов-таки відкрите обговорення і конкурс на будівництво приміщення під встановлення лінійного прискорювача виграла компанія, яка надала найменшу суму за виготовлення проектно-кошторисної документації. 3 вересня з цією компанією був заключний договір та узгоджений графік проведення робіт. І вже завтра, 27 вересня, мають бути отримані містобудівні умови, згідно з якими може розпочинатися проектування даного комплексу.

Обговорення точилося, в першу чергу, навколо будівництва приміщення під встановлення лінійного прискорювача та виготовлення проектно-кошторисної документації. В ОДА є певні зауваження щодо процедури визначення переможця проектування. Втім, за словами заступника голови обласної ради Тетяни Головко, облрада має діяти в законний спосіб і виключно у межах своїх повноважень.

Присутні зійшлися на тому, що після того, як будуть у наявності містобудівні умови, зібратися ще раз. Утім, головним питанням залишається пошук 200 млн грн.

Планується, що це будуть спільні гроші ДФРР, обласного та місцевих бюджетів, можливо, включаться в процес і народні депутати, обрані від Сумщини.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.