У аптеці продавали нарковмісні ліки…

У Сумах поліція припинила незаконний продаж однією з аптек міста нарковмісних ліків...

Аптекарі відпускали препарати, що містять кодеїн, без рецепту лікаря. Співробітники управління протидії наркозлочинності ГУНП області, під процесуальним керівництвом Сумської місцевої прокуратури, задокументували правопорушення і відкрили кримінальне провадження відносно посадових осіб цього закладу. Кількість вилучених пігулок склала майже 8000 штук.

Працівники поліції отримали інформацію про те, що посадові особи одного з аптечних закладів м. Суми - власниця аптеки та 2 провізора, з порушенням встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів здійснювали реалізацію кодеїновмісних пігулок. Їхній продаж має здійснюватися виключно за рецептом лікаря. Але, як було встановлено, в цьому закладі такими нормами нехтували.

Під час проведення слідчих дій інформація підтвердилась. Були виявлені факти продажу даними особами більше 90 таких пігулок без рецептів.

А в ході санкціонованих обшуків в аптечному закладі було вилучено 7960 пігулок з вмістом наркотичної речовини «кодеїн».

Вилучені лікарські засоби будуть направлені на експертизу, після проведення якої посадовим особам буде повідомлено про підозру за ч.1 ст. 320 Кримінального кодексу України «Порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів».

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.