Чи може зашкодити хворому не достатньо підготовлений лікар, а лікарю – чиновник?

Чи може зашкодити хворому не достатньо підготовлений лікар? Безумовно. А надто, коли цей лікар не визнає свого фактичного рівня обізнаності.

Чи може зашкодити лікарю чиновник – безумовно, а надто, коли у нього немає справжніх задач і багато вільного робочого часу.

До громадської організації «Філософія здоров’я» за правовою консультацією звернулися працівники та пацієнти Сумського Центру ПМСД №2, щодо правомірності дій робочої групи, створеної за розпорядженням міського голови щодо перевірки господарської діяльності Центру ПМСД №2 протягом 2018-2019 років, який працює без малого тільки рік.

Працівників Центру ПМСД хвилює ряд питань:

  1. Чи має право профільний заступник міського голови Максим Галицький, із фаховою освітою політолога, очолити робочу групу щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України у закладі медичного призначення та зробити неупереджений аналіз. (галузь охорони здоров’я досить специфічна і складна)?

  2. Чи мають право члени робочої групи використовувати незаконні методи перевірки діяльності ПМСД№2, практично обшуки з виїмкою документів, співбесіди з психологічним тиском, порушуючи тим самим права працівників закладу на безпечні умови праці на робочому місці, перешкоджаючи виконувати працівниками свої посадові обов’язки, які стосуються здоров’я інших людей, негативно впливає на продуктивність праці та емоційний стан працівників медичного закладу. (нагадує репресивні методи впливу при авторитарному та імперському правлінні)?

  3. Чи відповідає прийняте Положення «Про робочу групу щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства України у закладі медичного призначення» нормам Конституції та законодавству України та має юридичне погодження?

  4. Чи взагалі мають право органи місцевого самоврядування проводити перевірки закладу, який не пропрацював ще навіть рік від дня свого створення?

На думку громадськості все, що відбувається в стінах медичного закладу, є «охотою на відьом» проти керівника Центру, яка створювала його разом з колективом «з нуля», знайшла однодумців, не маючи при цьому ні технічного облаштування, ні досвіду, ні порадників чи підтримки, не рахуючись із часом.

Керівник Центру ПМСД №2 призначений за результатами конкурсу, але чомусь викликає особисту відразу у керуючого заступника міського голови Максима Галицького. Це не чутки, це підтверджується фактами і вони ніяк не красять міську владу. При цьому колектив ПМСД №2 чесно і сумлінно, своєчасно та точно виконує розпорядження власника, додержується трудової та технологічної дисципліни, вимог галузевих нормативних актів.

Як би там не було, але робота комісії, яка розпочалася з 5 липня у самому розпалі. Всім учасникам процесу та випадковим свідкам зрозуміло, що представники міської влади насправді мають дві мети: перша – змінити директора закладу (можливо ця посада вже обіцяна іншій людині, на жаль, у нас так буває); друга – стати інструментом у недобросовісній конкурентній боротьбі постачальників товарів і послуг закладам охорони здоров’я.

Працівники закладу та жителі міста Суми задаються питанням, чому чиновники замість виконувати саме свої функції, займаються не притаманною їм роботою, не лише витрачаючи свій час, а й час медиків, які мають безліч конкретних нагальних справ. Чому все це благословив особисто міський голова – невже немає реальних проблем у громади? Хто може зупинити свавілля чиновників?

Правники громадської організації «Філософія здоров’я», поки що не дають правову оцінку ситуації, яка склалася в Сумському Центрі ПМСД № 2 в ЗМІ. Але у нас склалося враження, що суспільство повертається від демократичного розвитку до авторитарної диктатури, що хтось навмисно гальмує реформу медичної галузі саме напередодні виборів, створюючи напруженість у частині громади, що посадові особи не усвідомлюють свою персональну відповідальність за свої дії та виклики часу.

Працівникам було кваліфіковано роз’яснено, що до їх подальших дій.

Щоб це не стало піар компанією для певної політичної сили перед виборами, свої висновки опублікуємо 22 липня 2019 року.

За ситуацією уважно слідкуємо та привертаємо увагу суспільства.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.