ТЕТЯНА ГОЛОВКО, заступник голови Сумської обласної ради: «Пишаюся тим, що саме донори Сумщини є прикладом для всієї України…»

Щороку 14 червня Україна долучається до відзначення Всесвітнього дня донора крові. Оскільки Сумщина є лідером цього руху на українських теренах, то й святкування мало відбутися на відповідному рівні.

У заході взяли участь заступник голови обласної ради Тетяна Головко, представники обласної державної адміністрації та органів місцевої влади, керівництво Сумського обласного центру служби крові та інші почесні гості, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У Конгрес-центрі Сумського державного університету їх вітали, розпочавши свої виступи ще на сходах закладу, дитячі хореографічні та вокальні колективи. Основні ж заходи акції «Голос крові: ми – Українці!» відбувалися в одному з залів бібліотеки.

Головною подією стало нагородження переможців та активних учасників конкурсу дитячих творів на тему: «Червона лінія порятунку», започаткованого цьогоріч Центром служби крові спільно з департаментом освіти і науки Сумської ОДА та Обласним центром позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. Загалом до участі долучилися близько п’яти тисяч дітей, які подали свої роботи на розгляд конкурсної комісії.

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Вадим Акпєров подякував усім працівникам Сумського обласного центру служби крові за самовіддану працю та відзначив їх неоціненний вклад у формуванням донорської культури жителів області.

Директор національної мережі центрів служби крові «Червона лінія» та голова оргкомітету конкурсу «Червона лінія порятунку» Оксана Плотникова висловила захоплення від рівня творчих робіт дітей та їх усвідомлення важливістю донорства у сучасних умовах.

Вітаючи лауреатів, кожного учасника, заходу заступник голови обласної ради Тетяна Головко, зазначила, що вона дуже пишається тим, що саме донори Сумщини є прикладом для всієї України.

«Рух донорів є благочинним, тож чим більше ми говоримо про необхідність добровільної здачі крові, тим більше громадян задумається над цим питанням. Насамперед вдячна вчителям, які надихають дітей на творчість, доносять до них інформацію про донорство, його безпечність та необхідність. Ну, а День донора – це привід ще раз зупинитись і подумати про свою роль у житті інших людей, адже життя безцінне», - зазначила Тетяна Головко і нагородила вихованців Роменського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю імені Івана Кавалерідзе Артема Должкова та Анну Бігун.

Цього року Сумський обласний центр служби крові прийняв 198 донацій крові та її компонентів з розрахунку на одну тисячу населення, що є найвищим показником в Україні та світі.

Для порівняння минулого року це було 190 донацій…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.