Сумський обласний онкодиспансер тепер має сучасний цифровий комп’ютерний мамограф для якісного дослідження молочної залози

Сумський обласний онкодиспансер став переможцем конкурсу від Благодійного Фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї» серед 19 державних медичних закладів обласного рівня і отримав медичне обладнання сучасного рівня.

Онкодиспансеру було передано мамографічну систему VIOLA у комплекті з системою комп’ютерної радіографії CR30Xm, з додатковою робочою станцією лікаря SE Mammo та медичним принтером DRYSTAR AXYS загальною вартістю 2 690 000, 00 гривень.

Сучасний цифровий комп’ютерний мамограф надає можливість, у першу чергу, підвищити якість дослідження молочної залози, дозволяє проводити більш точну і детальну діагностику за рахунок можливостей постпроцесінгової обробки отриманих зображень: зміна рівня яскравості і контрастності; виділення та збільшення «зацікавленої» ділянки; акцентування на дрібних деталях і найтонших структурах, змінюючи їх візуальні якості, повідомляє сайт sm.gov.ua

Такий мамограф не потребує використання плівки і хімічних реактивів, що сприяє отриманню економічного і екологічного ефекту та підвищить пропускну здатність кабінету мамографії.

Цифрова мамографія дозволяє формувати електронний архів, має широкі можливості обробки та передачі цифрових зображень не тільки на носії (диск), але й можливість надсилати DICOM до лікувальних закладів інших країн.

Електронний архів дозволяє записати зображення n-кількість разів, а плівка видається одноразово пацієнтові «на руки» (за умови написання заяви) з метою консультації у Національному інституті раку України. Рак молочної залози залишається розповсюдженим захворюванням серед населення Сумської області.

Щороку реєструється понад 400 нових випадків.

Смертність від раку молочної залози складає 30,9-38,5 на 100 тис. населення, має тенденцію до зростання та перевищує показники по Україні (25,8-26,4 на 100 тис. населення).

Проте летальність до року спостереження (виявлених у 2015 році – 6,1 %, у 2016 – 4,6%) дещо нижча за середню по Україні (7,9%), що може свідчити про кращу організацію виявлення захворювання РМЗ на ранніх стадіях та ефективність лікування.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.