Тетяна Головко: «Повне одужання малечі залежить і від нашої свідомої позиції…»

Тетяна Головко, заступник голови Сумської обласної ради, відвідала дітей, які перебувають на лікуванні в онкогематологічному відділенні обласної дитячої клінічної лікарні, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Окрім спілкування з малечею, Тетяна Іванівна оглянула умови їхнього перебування у медзакладі, поговорила з лікарями та батьками.

За словами останніх, основним проблемним питанням є лікування дітей амбулаторно. Оскільки коштів на повну реабілітацію катастрофічно не вистачає, тому родини змушені повсякчас «залазити» у борги.

Для перебування дітей у стаціонарі гроші виділяють з обласного бюджету, ще послуговуються допомогою, що її надають фонди та громадські організації. Окрім благодійників, доводиться просити фінансової підтримки у місцевих органів влади. А ось лікування вдома повністю «лягає» на плечі батьків.

За словами Тетяни Головко, сьогодні лише декілька міст області виділяють матеріальну допомогу на період амбулаторного лікування дітей хворих на рак. Сама ж вона завжди намагається знаходити додаткові джерела фінансування для родин важкохворих діток.

Зараз у відділенні онкогематології лікуються 11 дітей, – це як школярі, так і немовлята. За словами батьків, літо – найскладніша для них пора. Малеча розуміє, що однолітки у цей час відпочивають біля моря, у таборах, розважаються з друзями, натомість же багатьом із них не можна навіть вставати з ліжка. Єдиною розрадою для дітей є малювання та спілкування з оточуючими.

Минулого тижня в рамках відзначення Всесвітнього Дня донора у СОЦСК пройшла масштабна акція на підтримку дітей, які лікуються у відділенні онкогематології СОДКЛ. Тоді малюки, у межах проекту «Радійте життю», власноруч підготували всім благодійникам листівки. У них діти поділилися своїми мріями та вірою у майбутнє, а також дякували донорам за кожну, подаровану їм, краплину крові. Проект відбувся за ініціативи ГО «Батьки онкохворих дітей» та активної позиції її керівника Оксани Смольникової.

«Хочеться побажати всім нам не бути байдужими, не проходити мимо «криків відчаю» виснажених батьків. А родинам, які потрапили в біду, не втрачати надії і використовувати найменші шанси, щоб рятувати своїх дітей», – зауважила Тетяна Головко.

Також вона висловила сподівання, що місцеві органи влади ставитимуть у пріоритет фінансове забезпечення онкохворих дітей на амбулаторному лікуванні: «Повне одужання малечі залежить і від нашої свідомої позиції, як представників влади. Ми не маємо морального права стояти осторонь людської біди».

Насамкінець поїздки Тетяна Головко подякувала медперсоналу відділення онкогематології за професіоналізм та людяність, а волонтерам та благодійникам - за постійну підтримку, що допомагає дітям справитися з хворобою.

Відзначимо, шо Тетяна Головко є виконуючою обов'язки голови Сумської обласної партійної організації Радикальної партії Олега Ляшка.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.