У Сумській обласній раді обговорили головні складові медичної реформи

Сьогодні, 11 травня 2018 року, у Сумській обласній раді під час одноденної фахової майстерні обговорили питання на тему: «Секторальні реформи, як невід’ємна складова процесу децентралізації: медицина».

На ній були присутні голови місцевих рад, представники медицини Сумщини, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Модератором виступив заступник голови правління Українського лікарського товариства Костянтин Надутий.

Він, зокрема, наголосив на тому, що жодна країна не зупиняє реформи в охороні здоров’я й на день: «косметичні» здійснюються постійно, «фундаментальні» – раз на 15-20 років.

«В Україні істотно нічого не змінювалося вже понад двадцятиліття, тому накопичилася колосальна кількість фундаментальних проблем, без вирішення яких галузь взагалі може загинути. І що довше з цим зволікатимемо, то дорожче обійдеться її порятунок», - заявив Костянтин Надутий.

Також були обговорені головні складові медичної реформи та нормативно-правова база, яка стане основою для її реалізації.

Водночас модератор ознайомив учасників фахової майстерні з однією з головних реформ, в якій принцип – «гроші ходять за пацієнтом» – запрацює для первинної ланки медичних працівників.

У ході обговорення Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради, наголосив на тому, що питання розбудови нової системи охорони здоров’я має стати невід’ємною частиною майбутньої України, проте воно повинне мати практичне підґрунтя і грамотне поступове виконання.

Учасники отримали нову інформацію у сфері нового законодавства з питань медичної реформи, почули відповіді на актуальні запитання.

Зокрема, що стосується обсягу гарантованої державної допомоги, чим місцева влада повинна наділити лікаря для якісного надання послуг населенню, як розділяти сферу компетенцій між районною владою та владою базового рівня у спільному утриманні об’єктів охорони здоров’я на територіях районів.

За словами Костянтина Надутого, фахова майстерня запланована не тільки для того, щоб донести інформацію та проінформувати представників влади в питанні зміни системи хорони здоров’я, а ще й для того, щоб почути, які є проблеми на місцях в органах місцевого самоврядування.

І кілька питань, порушених присутніми на заході, буде включено у Резолюцію управління Українського лікарського товариства, що найближчим часом розглядатиметься у Міністерстві охорони здоров’я України…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.