Що із захворюваністю на туберкульоз на Буринщині?

Відбулося чергове засідання громадської ради при Буринській районній державній адміністрації. Першим питанням порядку денного розглядалося про захворюваність на туберкульоз у Буринському районі та міри профілактики.

Із доповіддю виступила головний лікар Буринської центральної районної лікарні ім.проф.М.П.Новаченка Зоя Сидорук.

«У 2017 році у Буринському районі виявлено 21 хворого на активну форму туберкульозу. Показник захворюваності населення на туберкульоз у нашому районі становить 85,1 на 100 тисяч населення при обласному показнику 50,7 на 100 тисяч населення та середньому показнику по Україні 45,1 на 100 тисяч населення. Тобто, захворюваність на туберкульоз у Буринському районі в 1,7 рази вища ніж по області та майже в два рази вища ніж по Україні. У порівнянні з 2016 роком показник захворюваності зріс у районі майже на 11 процентів», – зазначила Зоя Сидорук.

Також вона наголосила на тому, що своєчасне виявлення туберкульозу є вирішальним фактором для його ефективного лікування. Не потрібно зволікати з проведенням туберкулінодіагностики у дітей, профілактичними флюорографічними оглядами, дотримуйтеся здорового способу життя, раціонального повноцінного харчування, правил особистої гігієни – це стане запорукою здоров’я та вагомим кроком на шляху протидії епідемії.

Наступним актуальним та нагальним питанням члени громадської ради обговорили про стан реформування охорони здоров’я.

Як зауважив Василь Бойко, голова Буринської районної державної адміністрації, нині у медичній галузі району є багато проблем, сподіваюся, що це засідання сприятиме пошуку спільних рішень, які дозволять поліпшити стан системи охорони здоров’я у районі та громаді, як для пацієнтів, так і для лікарів…

Стосовно кожного питання, які розглядалися на громадській раді при Буринській районній державній адміністрації, прийняті відповідні рішення та надані доручення, повідомив сайт http://brn.sm.gov.ua

На світлині: Буринська центральна районна лікарня.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.