З А Д З Е Р К А Л Л Я

Продовження роману ІВАНА ЖИТНИКА «З А Д З Е Р К А Л Л Я».

Попередні публікації у розділі ЛІТЕРАТУРА за 18, 19, 26, 28 листопада, 03, 06, 16, 21 грудня 2018 року, 01, 11, 22, 26 січня, 19 лютого, 03, 13 березня, 05, 30 квітня, 20 травня, 17, 28 червня, 9, 24, 30 липня 2019 року.

                               З А Д З Е Р К А Л Л Я

                                         Роман

                                    ЧАСТИНА ЧЕТВЕРТА

                                          ОВІД

-Що за дзеркалом, панове?

-Задзеркалля…

Автор.

50.

Володимир Пасічний дивився на своїх «братків» мовчки. Вже минуло майже п’ять хвилин, а він ще не промовив жодного слова. Ця мовчазна тиша гнітила «братків», доки один з них - Гром, не мовив:

-Шефе, а мо’, блін, давай уже «замочимо» цього паршивого Кента? Набрид, гнида, на всі сто. Доки він буде «випендрюватися», блін…

-Та, не «блінкай» ти, оболдус! - перебив його Пасічний. - Яка «мокруха», ти ледве «вилазиш» ще з того дєрма. Забув чи що? А Геракл чокнутий і Люсі «не замочив» І сам дралу дав… Десь тепер по пальмах, мабуть, лазить…Ти не знаєш, де він кінтується?

-Нє, - хитнув головою Кріт, який взявся наводити ясність замість Грома. - А пару «лимонів» Геракл все ж таки із собою прихватив…

-«Мокрушники» довбані!... Вахлаки придуркуваті! - розізлився Пасіка. - Вас тут виколихуєш, виколихуєш, а ви? Тільки б «бабла» нагребти! А Геракл, сука, ще й «бабло» з клубу спер…Ідіот! Знає, що тепер тут йому не жити! Кроте, випадково він з тобою не поділився доларами? Драпати за ним не зібрався?

-Ти чо’, Пасіка, «косяк» на мене вішаєш?! - Гармаш тупо подивився в очі Пасічному. - У Геракла свої «понятія», у мене свої…Я ніколи не випендрююся!

-Зам’яли про це, - оскалився Пасічний. - «Проїхали» цю тему…

-Та …та ні, - засопів ураз Гром, не розуміючи про що взагалі ведеться мова. - Я не встиг тоді просто пальнути…

-Ага, пальнув би! - вставив свої «п’ять копійок» Сом. - Зараз би вже на нарах парився, або за Гераклом «п’яти намазав» би… Та й Оса б не дала…

-Ага б, не дала, - погодився Громов, пригадуючи, як Руся Печоріна «поклала» їх скопом на підлогу у «барлозі» Борьки Шаригіна. - Ох, тварь - баба!... Та хіба ж хто сподівався на таку її «прить»? Думали, вона ж коханка Майстра. От і не дооцінили її…Ох, і ко-ха-н-ка!..Коза облуплена!..

-Добре, що тебе не «облупила»! - буркнув Кріт.

-Досить уже про «фігню» судачити. Це вже минуле. Попереду - серйозне діло. Я б сказав: не діло, а ділище…Із Кентом або домовляюся, або…Прорахунку тут, як тоді, не може бути. Усікли?! Значить так, - втупився очима в Гармаша Пасічний. - На «стрілку» йду один. А прикриватимуть мене Гром, Сом і ти, Кротяра. Зрозуміло? Питання є? Питань немає. Значить, всі по конях. До зв’язку …Інші - поки що вільні, але всім бути в бойовій готовності. Усікли?!

51.

«…По руках лікаря текли потоки крові, і, піддержуючи тіло, що билося у корчах, він сам тремтів з голови до ніг. Коли він повів навколо безумним поглядом, шукаючи допомоги, над його плечима нахилився священик і приклав хрест до уст умираючого.

-В ім’я отця і сина…».

Чому «в ім’я отця і сина» ? Чому «в ім’я отця і сина» ? Чому «в ім’я отця і сина» ? Нарешті Сам Син Божий, Ісус Христос, з’явився на землю і доповнив усе, що треба знати людині про Бога. Він відкрив людям велику таємницю, що Бог один, але триєдиний в Особах. Перша особа - Бог Отець, друга Особа - Бог Син, третя Особа -Бог Дух святий. Це не три Боги, а один Бог у трьох Особах, Тройця, єдиносущна і нероздільна. Усі три Особи мають однакове Божественне достоїнство, нема між ними ні старшого, ні молодшого: як Бог Отець є істинний Бог, так і Бог Син є істинний Бог, так і Дух Святий є істинний Бог. Відрізняються вони лише тим, що Бог Отець ні від кого не народжується і не сходить; Син Божий народжується від Бога Отця, а Дух Святий сходить від Бога Отця. Звідки він все знає про них? Здається, здається…Так…так…Після війни в Афгані він почав цікавитися Законом божим…І це звідти до нього йде божественна благодать…

…«Овід підвів голову, спершись об коліно лікаря, і глянув широко розкритими очима на розп’яття

Серед глибокої, немов морозом скованої тиші він поволі підвів поранену праву руку і відштовхнув хрест. На хресті лишилися червоні плями.

-Padre … ваш… бог…задоволений?

Голова його впала на руки лікаря».

…Він захитав головою: вправо - вліво. Повільно розплющував очі. Врешті-решт розплющив і прошепотів:

-Христос воскрес із мертвих, смертю смерть подолав, і тим, що у гробах, життя дарував… Я живий…

І знову заплющив очі, втрачаючи свідомість...

Далі буде.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.