Світ побачила нова книга письменника ІВАНА ЖИТНИКА «Запах скошених трав»

Відразу зауважимо, що у її виданні надав допомогу АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова громадської організації «Серця кіборгів».

Анатолій Свирид, кіборг, з позивним СПАРТАНЕЦЬ, який захищав Донецький аеропорт, а нині опікується дітьми та родинами загиблих побратимів-героїв, є кандидатом-мажоритарником у депутати Верховної Ради України по 161 виборчому округу, до скдаду якого входять місто Ромни, Буринський, Липоводолинський, Недригайлівський, частина Конотопського та Роменський райони.

Автор щиро дякує йому за сприяння та видання книги «Запах скошених трав».

Редактором книги є КАРІНА КАРПІЧКО – випускниця Тернівської загальноосвітньої школи 2019 року.

Книга надрукована у ПВП «Видавничий будинок «Еллада» (м.Суми).

Про автора

ЖИТНИК Іван Олександрович народився 18 червня 1956 року в смт Терни Недригайлівського району Сумської області. Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут та відділення журналістики Київської ВПШ. Працював у колгоспі імені Чапаєва (смт Терни), завідуючим відділом, відповідальним секретарем газети «Голос Посулля» (смт Недригайлів).

Протягом шести років - редактор газети «Рідний край» (м.Буринь). Він дав назву цьому часопису. В обласній газеті «Сумщина» працював власним кореспондентом. Очолював Буринський відділ зв’язку та відділ культури і туризму районної державної адміністрації.

Трудився в Буринській районній раді та в редакції газети «Путивльські відомості».

Член Національної спілки журналістів України з 1983 року. Переможець літературного конкурсу «Історії з Життя» (м. Львів).

Іван Житник - автор книг «Бистрина» у співавторстві з Віктором Осадчим (1993), «Чорні павуки» (1997), «Біль» (1998), «Серцебиття» у співавторстві з Наталею Брек (2002), «Задзеркалля» (2010), «Задзеркалля - 2» (2012), «Життя в оренду» (2014), автор та упорядник літературно-публіцистичного альманаху «Елегія» (2004) та «Елегія - 2» (2014). Також друкувався в колективних збірниках «Голодомор на Сумщині. 1932 - 1933» (1993), альманасі літераторів Сумщини «Слобожанщина» (1999), альманасі «Буринь 2002» (2002), збірниках - «Через віки та епохи: нариси з історії смт Терни» (автор і упорядник А.Лісний, 2005), «Україна -1933. Кулінарна книга. Пам'ять людська» (автор і упорядник М.Бондаренко, 2008), «Пам'ять і доля афганської війни (за редакцією І. Пономаренко, 2009) та «Духовний світ Буринщини від давнини до сьогодення» (автор і упорядник В.Гагін, 2010), альманасі «Українська хвиля» (2017, 2019), співавтор книги «Історії з «Життя» (2013).

Автор текстів пісень (композитор Володимир Прихожай) для співачки Алли Волкової (м.Суми) - лауреата Всеукраїнського конкурсу «Пісня року».

Автор текстів пісень для тріо «Любисток» (м.Конотоп). Один із переможців конкурсу на кращу пісню про м. Конотоп (композитор Герман Соловйов).

Автор текстів пісень для ансамблю «Ярославна» - переможця міжнародних і всеукраїнських конкурсів та фестивалів (м.Путивль).

Книги «Чорні павуки», «Серцебиття» та «Задзеркалля» зберігаються в літературних фондах Національної бібліотеки України ім. В.І.Вернадського (м.Київ).

Книга «Задзеркалля» експонувалася на виставці в «Залі нових надходжень» разом з такими книгами - І.Багряний «Тигролови», Леся Українка «Вірші та поеми», Іван Франко «Захар Беркут», П.Прокопович «Вибрані твори» в Національній парламентській бібліотеці (м. Київ).

Вірш, присвячений українським воїнам, викарбуваний на плиті Алеї Слави (м. Буринь).

Нагороджений відзнаками за вагомий доробок у розвиток літературного процесу на Сумщині.

«Запах скошених трав» - нова книга письменника. Автор пропонує читачам роман, повість, оповідання, новели та бувальщини. Це книга - вибрані твори автора, які були написані протягом останніх тридцяти років.

Книга має майже 500 сторінок.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.