У Бурині презентовано першу книгу Петра Дорошенка «Далекий голос зозулі»

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ЛІТЕРАТУРА розповідав, що світ побачила перша книга Петра Дорошенка «Далекий голос зозулі»...

А сьогодні, 20 лютого 2019 року, у Буринській центральній публічній бібліотеці відбулася презентація книги.

Темою творчості Петра Дорошенка є любов до рідного краю, природи, матері. Це його перша книга, до якої увійшли мала проза та вірші.

Відкрила захід бібліотекар Валентина Колесник, розповівши коротко присутнім про автора та надавши йому слово.
Петро Дорошенко, презентуючи свою збірку, читав вірші та уривок повісті, що увійшли до видання.

Із вітальним словом та побажанням всього найкращого звернулась до Петра Дорошенка головний спеціаліст управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради Таміла Дехніч.

В ході презентації автора також вітали творчі буринці Лариса Браташ, Лідія Кархова, Віктор Осадчий та Катерина Ігнатенко, а також Віктор Майданевич, Валентина Охріменко, Ніна Біла та його колишня вчителька Надія Демидко. У всіх виступах звучали щирі слова вдячності за видану книгу. Виступаючі зазначили, що це є вагома важлива подія на теренах Буринщини, що книгу треба популяризувати серед підростаючого покоління.

Директор Буринської ПЦБС Анна Лук’янцева подякувала Петру Дорошенку за подаровані бібліотечній системі примірники видання та вручила пам’ятний подарунок. Особливою родзинкою заходу був виступ фольклорного колективу Буринського районного будинку культури «Співаночка» (керівник Катерина Ігнатенко). У їх виконанні прозвучала пісня «Мамина печаль» на слова Петра Дорошенка, музика Олександра Ігнатенка.

Гарним доповненням у розкритті сторінок книги були виступи учнів першої міської школи Аліни Дубовик, Поліни Карчової та Катерини Гайдукової, котрі майстерно прочитали вірші зі збірки.

Петро Дорошенко провів автограф-сесію, даруючи присутнім книги, повідомив сайт library-buryn.org

Зауважимо, що Петро Дорошенко народився, виріс і працює в селі Михайлівка, що в Буринському районі…


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.