Недригайлівська громада святкувала у день Дмитра

Славиться Недригайлівщина гарними звичаями та обрядами. Ярмарок для українців завжди був очікуваною і бажаною подією. Доброю традицією 8 листопада 2019 року для недригайлівців стало святкування православного свята Дмитра, яке супроводжується народним гулянням та ярмаркуванням.

З вітальними словами до присутніх звернулися Недригайлівський селищний голова Ігор Остапчук, заступник селищного голови Анатолій Сиротенко, голова Недригайлівської районної державної адміністрації Сергій Панченко та голова Недригайлівської районної ради Іван Нанка.

З нагоди свята Ігор Вікторович Остапчук привітав найстаршого жителя Недригайлівської територіальної громади, жителя села Маршали Дмитра Васильовича Мельника, який 20 жовтня відсвяткував своє 90 – річчя та наймолодшого Дмитра селища Недригайлів - Дмитра Сергійовича Бондаря, який відсвяткував дворічний ювілей. Ігор Вікторович нагородив їх святковими подарунками. Виконавчий комітет нагородив начальник відділу промоції та туризму Сумської облдержадміністрації Юрія Гладенка за вагомий внесок у розвиток і підтримку туристичної галузі та в.о. старости Гринівського старостинського округу Ганну Черевко, якій виповнилось 55 років.

У приміщенні Недригайлівського дошкільного навчального закладу ясла-садок «Барвінок» зранку відбувся традиційний благодійний ярмарок «Назустріч мрії». Діяли виставка - продаж декоративно – прикладного та ужиткового мистецтва «Краса Посульського краю»», виставки виробів з дерева Олександра Пуляха, Володимира Дремова «Барви природи», ляльки – мотанки Дмитра Зіміна та Світлани Макаренко.

Порадували сувенірною продукцією Недригайлівський краєзнавчий музей, Недригайлівська дитяча музична школа та Недригайлівський будинок дитячої та юнацької творчості.

Уперше був проведений кулінарний конкурс «Вареничні смаколики - 2019», в рамках якого відбувся конкурс на кращу господиню. Переможці – кращі господині були нагороджені цінними подарунками.

У рамах свята було проведено фестиваль фольклорних та вокальних колективів «Калиновий розмай», в якому прийняли участь кращі колективи Недригайлівського району, Недригайлівської та Коровинської громад: народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Горлиця», народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль «Розмай» КЗ «Недригайлівський центр культури і дозвілля», народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Оксамит» Іваницького СБК-філії, народний аматорський вокальний чоловічий ансамбль «Колорит» КЗ «Коровинський центр культури і дозвілля», народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Кумасі» Курманівського СБК, аматорський вокальний жіночий ансамбль «Сусідоньки» Хоружівського СБК – філії, аматорський вокальний жіночий ансамбль Маршалівського СБК – філії, аматорський вокальний ансамбль «Теренцвіт» Тернівського СБК, аматорський вокальний жіночий ансамбль «Червона калина» Червонослобідського СК, солісти Діана Бербушенко Гринівського СК-філії та Анна Мірошніченко Кулішівського СК – філії та запрошені гості з Липоводолинського району - народний аматорський естрадний гурт «Чарівні сни» Беєвського сільського будинку культури . Начальник відділу з питань культури, релігій та туризму Недригайлівської селищної ради Анна Тимченко подякувала майстрам сцени за змістовну святкову програму, нагородила всіх учасників фестивалю дипломами та подарунками.

Святковий ярмарковий настрій додавав танцювальний колектив КЗ «Недригайлівський БДЮТ» «Забава», який своїми танцями потішив присутніх та подарував гарний настрій.

Традиційно відбулися «Козацькі розваги».

На святі можна було скуштувавши смачних українських вареників, млинців, козацького кулішу, пригоститись запашним чаєм.

Радував розмаїттям товарів Дмитрівський ярмарок – чого тільки не було: живність, саджанці, наливки, вишиванки, рушники, вироби народних майстрів, обереги, сувеніри, прикраси, одяг та взуття…

Відроджене свято Дмитра пройшло яскраво та різноманітно, створивши для місцевих жителів та гостей Недригайлова незабутню атмосферу радості та гарного настрою, повідомив офіційний сайт Недригайлівської громади.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.