Тетяна Головко: «Сумська область багата талановитими, обдарованими, всебічно розвиненими особистостями…»

Четвертий рік поспіль культурно-мистецька акція «Мистецькі сходи» відбулася напередодні Всеукраїнського дня працівника культури та майстрів народного мистецтва.

Цьогоріч вона пройшла у Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва. Участь в урочистостях взяла заступник голови обласної ради Тетяна Головко та представники депутатського корпусу, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

«Сумська область багата талановитими, обдарованими, всебічно розвиненими особистостями. Саме культура незримою силою формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших», – зазначила у вітальному слові заступник голови обласної ради Тетяна Головко.

Вона висловила слова вдячності структурним підрозділам районів та громад, колективам обласних закладів культури, аматорським творчим осередкам і відмітила, що саме завдяки їх роботі культура Сумщини розвивається, збагачується новими іменами попри всі труднощі та негаразди.

У врочистій атмосфері свята за вагомий особистий внесок у розвиток і збереження національної культури та з нагоди Всеукраїнського дня працівника культури та майстрів народного мистецтва Тетяна Іванівна вручила відзнаки обласної ради, які отримали кращі працівники галузі Сумщини.

Присутні зазначали, що відзначення Дня працівника культури та майстрів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості. Тож саме задля заохочення тих, хто плекає і зберігає національну культуру, на Сумщині були визначені номінації.

Заслужені нагороди культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи» знайшли своїх героїв. Їх було визначено у таких напрямках: «Гордість культурно-мистецької Сумщини», «Культурна спадщина», «Юні таланти Сумщини», «Кращий аматорський колектив», «Майстер організації дозвілля», «Професіонал бібліотечної справи», «Інновації і креативність», «Серце віддам дітям».

«З кожним роком все важче обирати переможців, адже майже кожного дня наші діти та дорослі повертаються з нагородами з найпрестижніших конкурсів міжнародного і всеукраїнського рівнів», – резюмувала начальник управління культури Сумської ОДА Олена Мельник.

Вручаючи відзнаки переможцям номінації «Серце віддам дітям» голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту та молодіжної політики Ігор Науменко зазначив, що депутатський корпус завжди підтримував і буде підтримувати ініціативи управління, та подякував переможцям у номінації, адже ми маємо передавати дітям у спадок лише найкраще, та бути прикладом для них.

Переможці у напрямку «Майстер організації дозвілля» отримали нагороди з рук уродженця Кролевеччини, депутата обласної ради Володимира Гороха.

«Приємно, що серед кращих двоє представників моєї малої Батьківщини. Це ще раз доводить, що Кролевеччина багата талановитими та творчими особистостями», – зазначив Володимир Васильович.

«Мистецькі сходи» – це унікальний захід, аналогу якого немає в Україні, і незважаючи на чотири роки існування вже став традиційним та очікуваним», – підсумувала заступник голови обласної ради Тетяна Головко та подякувала обласному управлінню культури за створення такої культурно-мистецької акції.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.