Фестиваль особливих талантів: серед переможців і Надія Князь з Бурині

Сьогодні, 22 жовтня 2019 року, в Сумському обласному театрі для дітей та юнацтва відбувся регіональний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», повідомляє Управління культури Сумської обласної державної адміністрації.

Фестиваль талантів кожного року відкриває творчі можливості людей, які наділені широким мистецьким баченням, багатою уявою та оригінальною фантазією, проте позбавлені повноцінних фізичних можливостей.

Учасників фестивалю-конкурсу, які кожен рік дивують своїми творчими досягненнями, привітали заступник начальника управління культури Сумської обласної державної адміністрації Раїса Грицаєнко та директор Департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації Михайло Дубровський.

У мистецькому дійстві на сцені театру взяли участь представники аматорської творчості, відвідувачі міських, районних, обласних організацій, що опікуються проблемами людей з обмеженими фізичними можливостями, будинків-інтернатів.

Сильні духом змагалися у вокальному та хореографічному жанрах, інструментальному виконанні, театральному, літературному, декоративно-прикладному та образотворчому мистецтвах.

Переможцем у номінації «Вокально-хоровий жанр» стали Павло Шокота – відвідувач ГО «Творчий центр прогресивного розвитку особистості «Пектораль» (керівник – Олена Деменко) та Едуард Кужель з села Бишкінь Лебединського району.

У номінації «Театральне мистецтво» перемогу отримав Театр «Ми Є» ГО «Голос вулиці», місто Суми (керівник – Дмитро Буйвол).

Переможним у номінації «Інструментальне виконання» став виступ інструментального ансамблю «Чарівні звуки» КУ СОР – Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю (керівник – Ірина Дуднік).

Кращим у номінації «Хореографічний жанр» став танцювальний колектив будинку культури ГО «Сумська обласна організація УТОГ» (керівник – Анна Мовчан).

У номінації «Декоративно-прикладне і народне мистецтво» кращими визнано роботи Надії Князь з міста Буринь та роботи вихованців КУ СОР – Сумський обласний центр комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю (керівники художніх колективів – Сергій Ленда, Олена Будняк, Олена Шевченко).

У номінації «Літературне мистецтво» перемогу здобув Микола Хижняк – відвідувач Сумської обласної громадської організації «Ініціативи Слобожанщини», а Наталія Москаленко (ГО «Голос вулиці», місто Суми) відзначена за кращу авторську поезію.

Утім, за неймовірну силу волі переможцями можна вважати всіх учасників заходу, які були нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Переможці регіонального етапу будуть представляти Сумську область у Всеукраїнському фестивалі творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями «Барви життя», який включає проведення Гала-концерту та виставку творів мистецтв у місті Київ.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.