У Бурині вшанували славні імена захисників України

Сьогодні, 11 жовтня 2019 року, як і анонсував інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, з нагоди Дня захисника України в Буринському районному будинку культури відбувся урочистий захід.

Перед його початком до пам’ятних місць Бурині були покладені квіти на знак вшанування полеглих українських патріотів.

У своєму зверненні до краян голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко зазначив, що дата 14 жовтня – це день нерозривно пов’язаних символів української історії - це і День українського козацтва, і Покрова Пресвятої Богородиці, яка вважається покровителькою і захисницею козацтва, і День створення Української повстанської армії (УПА) та з 2015 року – це День захисника України. Він відзначив мужність українських захисників, особливо тих, хто зараз захищає цілісність нашої держави та висловив подяку волонтерам, мирному населенню, які надали матеріальну і моральну підтримку нашим воїнам. Привітав усіх з прийдешніми святами.

Зі святами присутніх також привітав і комісар Буринського районного військового комісаріату підполковник Віталій Бойко.

Він від себе особисто та від імені Збройних сил України висловив подяку всім, хто нині захищає нашу Батьківщину та висловив слова підтримки і вдячності матерям і родинам загиблих воїнів.

Василь Бойко та Віталій Бойко провели церемонію нагородження Грамотами.

Відзнаки отримали:

-Богдан Анатолійович ГРИЩУК - рядовий запасу.

-Микола Іванович ДИШКОВЕЦЬ - капітан запасу.

-Юрій Олексійович ЖУКОВ - майор запасу.

-Віталій Володимирович ІЛЬЇН - начальник відділення військового обліку та бронювання солдатів і сержантів запасу Буринського районного військового комісаріату, майор.

-Віталій Юрійович КОЛЕСНІК - рядовий запасу.

-Олексій Володимирович МОСКАЛЕНКО – заступник військового комісара Буринського районного військового комісаріату з територіальної оборони, майор.

-Микола Михайлович АНІЩЕНКО - прапорщик запасу.

-Юрій Володимирович КРАМАРЕНКО- рядовий запасу.

Потім глядачі вшанували пам’ять усіх, хто віддав своє життя за нашу державу, хвилиною тиші.

Присутні згадали поіменно і своїх земляків, загиблих та померлих під час російської агресії на сході України.

Це:

  1. Михайлик Володимир, с.Слобода.

  2. Коробенков Олексій, с.Олександрівка, присвоєно чергове військове звання – капітан (посмертно).

  3. Лавошник Юрій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького, III ступеня, присвоєно чергове військове звання – майор (посмертно).

  4. Колот Микола, с.Миколаївка, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

  5. Городецький Леонід, с. Ігорівка.

  6. Федорченко Олексій, с.Клепали, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

  7. Брайченко Олег, с.Слобода, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

  8. Бараненко Олександр, с. Чернеча Слобода.

  9. Гончаренко Юрій, с.Хустянка.

  10. Кравченко Віталій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

  11. Головко Сергій, с. Воскресенка.

  12. Барсуков Андрій, м. Буринь.

  13. Линник Олександр, м.Буринь.

  14. Шершак Сергій, с.Чернеча Слобода.

У глядацькій залі були присутні родини загиблих воїнів-земляків. На знак подяки за подвиг героїв їм були вручені квіти.

Після офіційної частини аматори районної сцени та сільських закладів культури подарували присутнім різножанрову концертну програму, в якій звучали тематичні твори, українські народні пісні, пісні про кохання і святу українську землю та рідну державу Україну, а також хореографічні композиції.

Цього дня глядачі аплодували володарю Почесної відзнаки «Кращий аматорський колектив» обласної культурно-мистецької акції «Мистецькі сходи» народному аматорському вокальному чоловічому ансамблю районного будинку культури (керівник Андрій Козирь), Дипломанту VI обласного фестивалю-конкурсу театральних колективів «Театральні обрії» зразковому аматорському театру районного будинку культури (керівник Вікторія Рябоконь), Катрусі Прядці, Костянтину Ларінцеву, вокальному гурту «Lana Ladiеs Band» (керівник Світлана Якимова), Віктору Кнопіку (Дяківський сільський будинок культури), Катерині Ігнатенко, народному аматорському хоровому колективу «Червона калина» районного будинку культури (керівник Андрій Козирь), Лауреату Міжнародного фестивалю-конкурсу «Зіркові хвилі талантів -2019» зразковому аматорському ансамблю танцю «Перлина» районного будинку культури (керівник Олена Ларінцева), вокальному ансамблю «Кумасі» Біжівського сільського клубу(керівник Ніна Сильченко), вокальному тріо у складі Світлани Головченко, Наталії Сомової та Андрія Козиря, які виконували пісню у супроводі оркестрової групи народного аматорського оркестру народних інструментів районного будинку культури, народному аматорському фольклорному колективу «Співаночка» районного будинку культури(керівник Катерина Ігнатенко), народному аматорському ансамблю народної пісні «Пісківчанка» Пісківського сільського будинку культури (керівник Любов Сєрик), народному аматорському ансамблю «Троїсті музики» районного будинку культури(керівник Світлана Головко), Вячеславу Мазнову, призерці Відкритого міського фестивалю дитячої творчості «Зоряна надія» в м. Суми Даші Громі, зразковому аматорському вокальному ансамблю «Шкільні роки» районного будинку культури (керівники Наталія Сомова та Світлана Головко), Віктору Ященку.

Завершив програму народний аматорський вокальний жіночий ансамбль «Надія» районного будинку культури(керівник Лариса Устинова) виконанням пісні «Українські козаки».

Відеоконтент заходу підготувала народна аматорська кіновідеостудія «Формат» районного будинку культури (керівник Олександр Ігнатенко).

А ще упродовж святкової програми ведуча Валентина Борщенко від імені громади дякувала воїнам-захисникам за витримку і сміливість, патріотизм і мужність, пильність і відданість українському народові, за те, що боронять українську державу та бажала їм незламної волі, надійного родинного тилу, здоров’я, добра та миру.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорської кіно-відеостудії «Формат» Буринського районного будинку культури

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.