Квіткове розмаїття Молчанського монастиря

У славному місті Путивлі раніше бував кілька разів. Але то були службові поїздки – в основному забезпечував роботу журналістів, які висвітлювали візити керівників держави. Тому не вдавалося добре помилуватися місцевими краєвидами та пам’ятними місцями.

Днями разом з друзями відвідали Путивль з єдиною метою – з екскурсійною. Незабутнє враження справив на нас Молчанський монастир (VI-XIX ст.) – нині діючий жіночий монастир, що став справжнім духовним центром регіону. І не тільки монастир, а вся його територія, дбайливо доглянута та засаджена найрізноманітнішими квітами, екзотичними кущами та деревами.

Головним об'єктом архітектурного ансамблю Молчанського монастиря, що розташований на одному з присеймских пагорбів, є собор Різдва Богородиці. Це – найдавніша за віком архітектурна пам`ятка Путивля. Святинею монастиря є Молчанская ікона Божої Матері, один із списків явленої в 1405 році ікони Пресвятої Богородиці. Поруч із собором розташовані: дзвіниця, церква Іоанна Хрестителя, настоятельський корпус, трапезна, Татарська вежа, келії та інші споруди.

Побували ми також біля скульптури Ярославни. Від неї відкрилися чудові види на Молчанський монастир, на річку Сейм, засеймські далі і на Никольську гірку. Тут ще й вдалося послухати гарні пісні у виконанні учасників художньої самодіяльності.

Іван Бойченко, член Національної спілки журналістів України.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.