АНАТОЛІЙ СВИРИД, голова ГО «Серця кіборгів»:«Великдень і травневі свята діти нашої «КіборгРодини» провели у Словаччині»

Під гаслом «Так, я люблю Україну» відбувся відпочинок групи дітей полеглих Героїв в зоні АТО.

Поїздку організувала ГО «Серця кіборгів», яку очолює кіборг Анатолій Свирид, разом з небайдужими людьми.

Сорок троє малих «кіборженят» на 10 днів заїхали на відпочинок до пансіонату «Часта Паперничка», що у Словацькій Республіці просто серед Малих Карпат.

Дванадцятеро діток з групи були від Роменщини та Недригайлівщини.

І що не день, то нові емоції і враження.

Діти активно брали участь у спортивних і творчих заняттях, влаштовували квести і флеш-моби, переглядали фільми, купалися у басейні, патріотично вітали наших іменинників, безкінечно фотографувалися, щоб потім не забути жодної позитивної миті відпочинку…

Також протягом цього часу вони відвідали багато екскурсій.

Червений Камінь – замок в стилі епохи Відродження, вразив дітей своєю величчю та відчуттям історичного духу в ньому. Побували підопічні ГО «Серця Кіборгів» і у столиці Словаччини – Братиславі, де зустрілися з представниками Національної Ради Словацької Республіки, пройшлися парламентськими залами та відвідали замок Братиславський Град.

Ці десять днів були такими насиченими, що сумувати часу не було.

Адже, навіть на закриття зміни діти підготувалися – влаштували цілий концерт для супроводжуючих групи і всіх працівників та гостей пансіонату.

Вразили присутніх театральною виставою «Ромео та Джульєтта на український лад», співали, танцювали, читали гуморески, декламували вірші і завершили виступ патріотичною піснею «Так, я люблю Україну».

Такого фурору ніхто не очікував, адже готувалося все буквально за одну ніч. Та щирість слів дітей і їхня вдячність за відпочинок розчулила присутніх до сліз…

На згадку про себе дітвора підписала Прапор України словацьким друзям, які вже запросили їх приїхати і в наступному році.

Анатолію Свириду вони подарували плакат із подякою за організацію поїздки, турботу і любов, яку він їм проявив під час відпочинку у пансіонаті.

«Поїздку наших дітей вдалося влаштувати завдяки співпраці багатьох людей. Ще минулої осені зустрівся з Надзвичайним і Поважним Послом Словацької Республіки в Україні паном Мареком Шафіном. З ним домовився про пансіонат, а потім почав шукати фінанси. Тому зараз дякую всім, хто долучився до цієї справи: пану Мареку Шафіну, нашим друзям та партнерам, завдяки яким ця поїздка стала фінансово можливою: Міжнародному БФ О. Петровського «Солідарність», БФ «Хочу допомогти», компанії Chicco-Україна» та всім небайдужим, хто до нас долучився. Безмежно вдячний за гостинність і доброту словаків, які віднеслися до нас, як до рідних і перейнялися нашим болем. Також зазначу, що місцевий телеканал і газета брали інтерв’ю, адже для них – це подія, коли небайдужі люди думають не лише про своїх дітей…», - зауважив голова ГО «Серця Кіборгів» Анатолій Свирид.

Наталія Лаврова.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.