Патріотичний велопробіг у Бурині

До Дня пам’яті і примирення та з нагоди 74-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Буринська центральна публічна та центральна дитяча бібліотеки організували та провели велопробіг «А слава не згасне, а пам’ять нетлінна».

Учасниками велопробігу були учні 10 класу Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В.М. Кравченка (директор Лідія Надженко).

Діти зібралися в читальній залі центральної публічної бібліотеки, де бібліотекар Наталія Падалко провела для них огляд літератури біля книжково-ілюстративної виставки «Пам’ять вічно жива».

Протяжність велопробігу близько 10 кілометрів.

Зупинками стали: пам’ятний знак в міському парку мирним жителям, які були розстріляні під час окупації Буринщини; братська могила жертв фашизму по вулиці Чехова; братська могила жертв фашизму по вулиці Незалежності (територія ФГ «Едельвейс»); братська могила учасників громадянської війни та радянських воїнів на привокзальній площі ст. Путивль; меморіальний комплекс: братські могили радянських воїнів на площі Першотравневій; пам’ятний знак (меморіал) на честь загиблих воїнів-земляків по вулиці Першотравневій; братська могила воїнів у лісосмузі поблизу вулиці Шилівська.

Організований захід став для підростаючого покоління пізнавальним та цікавим. Діти, безпосередньо побувавши на місцях, які нагадують про страшні роки окупації, краще пізнали історію рідного краю. Тож нехай не згасне слава тих днів, хвилює серця сучасників і скільки б не минуло часу – назавжди залишиться нетлінною пам’ять величі народного подвигу.

Велопробіг відбувся за сприяння та підтримки Буринської міської ради, управління освіти, молоді, спорту, культури та туризму Буринської міської ради, Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1 ім. В.М. Кравченка, Буринського районного відділу національної поліції України в Сумській області.

Людмила Крупосій, провідний методист КЗ БМР «Буринська центральна публічна бібліотечна система».


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.