У світі українських казок…

«Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними — читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були ще розумнішими — читайте їм більше казок» - цитуючи Альберта Ейнштейна, варто підкреслити, що казка є важливим елементом у формуванні розвитку дитини.

Складно уявити собі дитинство без казок. В будь-який, навіть самий важкий час, в кожній країні діти полюбляють слухати легенди, перекази і вигадані історії. Так для вихованців дошкільного навчального закладу № 1 «Ромашка» центральна дитяча бібліотека запропонувала мандрівку у світ казки «Котилася торба з високого горба».

Бібліотекар Валентина Вольська у простій казковій формі розповіла малечі про дуже важливі речі: структуру світобудови, добро і зло, цикл життя тощо. Процес пізнання світу нагадує сходження по сходинках — від найпершої таємниці до інших маленьких таємниць, які з’являються у процесі росту та розвитку дитини. Саме ця найперша таємниця сходження захована у народних казках. Тому з неї повинен починатися процес пізнання світу і себе у ньому.

Казки допомагають дітям стати емоційно стійкішими. Вони розповідають про реальні проблеми у фантастичних обставинах. У більшості казок герой завжди перемагає і це допомагає дітям у безпечних умовах дізнатися про те, що погані пригоди стаються зі всіма. Безумовно, казки розвивають уяву. Вони дають нам можливість навчити наших дітей основ критичного мислення. Крім того, казка є чи не найкращим раннім вчителем основ моралі та уроків життя. Валентина Григорівна навчила дітей розрізняти казки за видами (народна чи літературна) та жанрами (про тварин, побутові та чарівні). Багато казок екранізовано і для розваги малюкам запропонували переглянути мультфільми: «Капітошка», як літературна казка та «Колосок» - народна.

Під враженням від минулої зустрічі маленькі читайлики принесли свої малюнки і ними була прикрашена книжково-ілюстративна виставка «Подорож вулицями казкового міста». Похвалившись своїми роботами, дітки зацікавилися яскравими новенькими книжечками і захотіли неодмінно з ними познайомитися. Тож вихователь Ольга Марченко взяла видання для голосного читання у групі.

Відвідування найменшими користувачами бібліотеки – це завжди свято. Та й кожен дорослий пам’ятає скільки радості та захоплення казки приносили нам у дитинстві.

Шановні батьки! Новенькі, яскраві та цікаві книги чекають ваших діток у дитячій бібліотеці, щоб вирушити з ними до мандрівки у зачарований казковий світ.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.