Новий роман у віршах про маловідомі сторінки історії Буринщини

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ЛІТЕРАТУРА, сьогодні 22 березня 2019 року, в Чернечослобідському сільському будинку культури Буринського району відбулася презентація книги місцевого поета, члена Національної спілки журналістів України Віктора Осадчого «Гудило».

Віктор Макарович писав вірші з дитинства, але публікувати їх почав лише в 40-річному віці в Буринській районній газеті «Рідний край».

У 1993 році спільно з Іваном Житником видав першу збірку віршів під назвою «Бистрина», після чого почав регулярно друкуватися в обласних, районних та інших періодичних виданнях, серед яких був і популярний український гумористичний журнал «Перець».

Також публікувалися його вірші в альманахах «Зерна» та «Елегія». В 2008 році була випущена збірка поезій нашого земляка «Дві цариці», а через 5 років, у 2013-му, у київському видавництві «Український письменник» вийшла друком книга Віктора Осадчого «Рідне».

Взагалі-то, Віктора Макаровича пересічна публіка більш знає і любить, як гумориста – про це свідчать бурхливі оплески глядачів під час його виступів на різноманітних культурно-мистецьких заходах. Глядачі вже звикли, що ім’я «Віктор Осадчий» - це море позитиву і гарного настрою. Але… Але справжній митець – це не «актор однієї ролі», а різнобічно обдарована людина. Про це свідчить остання книга поета - роман у віршах «Гудило».

Презентацію книги підготували та провели районний відділ культури і туризму (начальник Микола Дишковець) спільно з працівниками районного будинку культури. До його проведення були задіяні і працівники Чернечослобідського будинку культури Світлана Семенюк, Наталія Жорова, Вікторія Кірілова та бібліотекар Валентина Шевченко, а створенню виставки декоративно-вжиткового мистецтва, з якою ознайомилися глядачі перед початком заходу, особливу увагу приділила директор Народного музею історії села Чернеча Слобода Любов Овсієнко, яка надала експонати з музею та збирала екземпляри для експозиції серед майстринь села.

Після перегляду виставки краян запросили на презентацію видання. Упродовж цього мистецького дійства ведучий Денис Ларінцев вів присутніх сторінками книги, запрошуючи на сцену людей, причетних до випуску видання, друзів автора, почесних гостей.

Звичайно ж, основне полотно літературного твору тримав автор, Віктор Осадчий, який ознайомив глядачів з етапами роботи над романом у віршах «Гудило».

Краєзнавець Олег Сніжко провів історичний екскурс, на тлі якого відбуваються події, описані в книзі. В програмі прозвучали пісні у виконанні вокального ансамблю Червонослобідського сільського будинку культури (керівник Наталія Жорова), Юлії Ларінцевої, сімейного дуету «Калинові сестри», Вячеслава Мазнова, Андрія Козиря та народного аматорського ансамблю «Троїсті музики» районного будинку культури(керівник Світлана Головко).

Щирі вітання автору надсилали голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко, заступник генерального директора Групи компаній «Укрлендфармінг» Василь Лобода, Чернечослобідський сільський голова Микола Андрієнко.

Багато теплих слів почув Віктор Макарович і від земляків-чернечослобідчан, делегації Дубов’язівської громади та села Піски.

Закінчився захід особистим спілкуванням з автором презентованої книги, автограф-сесією та побажаннями безмежного творчого натхнення.

Фінансову підтримку надав голова фермерського господарства «Віталія» Володимир Думенко.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури.

Світлина автора.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.