Творча лабораторія Буринського РБК

Сьогодні, 28 лютого 2019 року, в Буринському районному будинку культури для працівників клубних закладів району була проведена творча лабораторія «Event-менеджмент: тенденції та розвиток».

До участі в ній були запрошені і працівники клубних установ Буринської міської ради.

Відкрив роботу творчої лабораторії начальник відділу культури і туризму Буринської районної державної адміністрації Микола Дишковець.

Після вступного слова він урочисто вручив Диплом управління культури Сумської обласної державної адміністрації Слобідському сільському будинку культури за участь у регіональному огляді-конкурсі клубних закладів у сільській місцевості та Посвідчення про присвоєння звання «народний» фольклорному колективу «Співаночка» районного будинку культури і вокальному ансамблю народної пісні «Пісківчанка» Пісківського сільського будинку культури.

Потім практичний курс «Організація івентів» провела заступник директора Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Людмила Гураль, де були розглянуті питання сучасних основ культурно-дозвіллєвої діяльності.

У ході заняття присутнім було запропоновано самостійно скласти концепцію івенту на задану тему.

Клубні працівники розділились на чотири творчих групи та за 20 хвилин створили плани підготовки Дня врожаю «Ходить гарбуз по городу», Дня вишиванки «Квітуча Україна», Дня працівників сільського господарства «Розквітай моє село високими врожаями» та свята «Козацькому роду нема переводу».

Затим настала черга презентації проектів.

Їх провели представники від кожної групи: Федір Чемодуров (Хустянський сільський будинок культури), Олена Чорнобровкіна (Слобідський сільський будинок культури), Любов Дубовик (Михайлівський сільський клуб) і Наталія Зайченко (Дяківський сільський будинок культури).

Обговорення проектів відбулося у вельми творчій жвавій атмосфері.

Після цього провідний методист районного будинку культури Олена Ларінцева у форматі професійного діалогу працювала з присутніми по темі «Організація фестивалю фольклорного мистецтва».

Його основу склав так званий «мозковий штурм», складовими частинами якого став вибір локацій фестивалю та його назви.

Також працівникам клубних установ були надані методичні матеріали по підготовці до Міжнародного жіночого дня.

Марина Біркун, керівник художній Буринського районного будинку культури

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорської кіно-відеостудії «Формат» БУринського районного будинку культури.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.