Буринь відзначила День Соборності України

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі КУЛЬТУРА, сьогодні, 22 січня 2019 року, в Буринському районному будинку культури з нагоди відзначення Дня Соборності України пройшли культурно-мистецькі заходи.

Спершу відбулось відкриття виставки «100 років боротьби. Сумщина в українській революції 1917 – 1921 років. Видатні військові та державні діячі».

Урочисту церемонію відкриття експозиції провів голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко.

Презентаційну екскурсію здійснив директор Буринського районного краєзнавчого музею Микола Кононенко.

Також до присутніх з нагоди відкриття виставки та відзначення Дня Соборності України звернувся Благочинний Буринського округу Української Православної церкви настоятель храму святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрей отець Димитрій.

Потім присутніх запросили на святковий концерт «Ми - єдина держава, ми – єдиний народ!».

Краян зі святом привітав голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко.

Та поруч з вітальними словами в його промові лунали і слова суму та жалоби, оскільки цього дня виповнилося 5 років з часу загибелі активістів Євромайдану – Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Він пригадав також імена наших земляків, які віддали свої життя під час антитерористичної операції на сході України та запропонував вшанувати хвилиною тиші усіх загиблих та померлих героїв, які боролися за соборну і незалежну Україну.

Після офіційної частини заходу аматори Буринщини подарували присутнім концертну програму, в якій взяли участь народні та зразкові колективи: вокальний ансамбль «Шкільні роки» РБК (керівник Наталія Сомова), фольклорний колектив «Співаночка» РБК (керівник Катерина Ігнатенко), вокальний ансамбль народної пісні «Пісківчанка» Пісківського СБК (керівник Любов Сєрик), хоровий колектив «Червона калина» РБК (керівник Андрій Козирь), вокальний ансамбль «Надія» (керівник Лариса Устинова), ансамбль танцю «Перлина» РБК (керівник Олена Ларінцева), ансамбль «Троїсті музики» РБК (керівник Світлана Головко), ансамбль народної пісні «Успенський ярмарок» Успенського СБК (керівник Галина Самойленко).

Також концертну програму прикрасили виступи Лауреата ІІІ Всеукраїнського хореографічного фестивалю-конкурсу «Танцююча нація» та Всеукраїнського фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької творчості «Зірковий шанс» хореографічного колективу «Магія» ДШМ (керівник Оксана Кірієнко), Лауреата ІІІ Всеукраїнського хореографічного фестивалю-конкурсу «Танцююча нація» хореографічного колективу «Ритм» та колективу «Браво» ДШМ (керівник Валентина Бондаренко), квартету саксофоністів «Dixie» ДШМ (супровід на фортепіано Світлани Якимової, керівник Володимир Осадчий), дуету у складі Наталії Зайченко та Віктора Кнопіка (Дяківський СБК), гумористки Олександри Сироти (Пісківський СБК).

Хвилини естетичної насолоди глядачам подарували солісти Лариса Устинова, Костянтин Ларінцев, Вячеслав Мазнов, Наталія Ганькіна, Софія Федоненко, Нікіта Нереуцький, Юлія Бугара (Успенський СБК).

Особливим акордом прозвучав фінальний номер концерту у виконанні Вікторії Рябоконь, Світлани Головченко, Наталії Сомової, Андрія Козиря та Дениса Ларінцева.

У цей святковий день, День Злуки українських земель любов до рідного краю згуртовує та надихає українців на здійснення високої мети – процвітання соборної незалежної демократичної України.

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Світлина Ілони Ігнатенко, техніка народної аматорського кіно-відеостудії «Формат» Буринського районного будинку культури.

Спеціально для інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.