У Бурині презентували книгу «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО»

Сьогодні, 22 січня 2019 року, в Бурині, в залі засідань Будинку ради, відбулася презентація книги сумської письменниці і журналістки Алли Акіменко «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО», яку підготувала районна державна адміністрація та районний будинок культури.

На жаль, авторка не змогла особисто представити свою літературну працю, і тому презентаційну екскурсію по сторінкам цього видання проводив методист районного будинку культури Денис Ларінцев.

Видання представлене у публіцистичному жанрі, на 80 ламінованих сторінках у твердій палітурці, видавництво – Еллада, редактор книги Євген Положій.

Рік створення – 2018, мова – українська, наклад 1000 примірників, але уже запланований додатковий тираж.

Книга проілюстрована сімейними фото ветеранів АТО та є просвітницьким проектом Сумської обласної державної адміністрації, на який було виділено 100 тисяч гривень з обласного бюджету.

Як наголосила сама автор, книга видана не для продажу, а для розповсюдження через бібліотеки та навчальні заклади.

Книга складається з реальних розповідей, в яких автор веде діалог з героями про події, безпосередніми очевидцями яких вони були і які покладені в основу книги.

Цікавою є і побудова кожної з історій, що містять головний вислів – меседж героїв, який є передмовою до нарису. Кожний епізод відтворює буремні події 2014-2018 років на полях неоголошеної війни на Донбасі, в яких брали участь наші земляки.

Герої книги різні за віком і професіями, але їх об’єднало непереборне бажання відстоювати незалежність нашої рідної України.

Метою створення книги Алла Акіменко назвала бажання розповісти про людей, які поряд з нами і, які у важку хвилину для України не займалися тим, аби знайти якусь причину, щоб залишитися вдома, а пішли захищати нашу рідну країну.

Автор нарисів працювала над книгою близько року.

Вона об’їздила усі 18 районів області та обласний центр, зустрічалася з ветеранами АТО, їх родинами, друзями.

І найважче, за словами письменниці, було розговорити саме героїв книги, адже в кожного з них свій біль, який словами не опишеш.

Все, що описано в книзі – це людські долі та людські життя. Це воєнні будні наших захисників. Кожен має знати про подвиги та труднощі, які спіткали сучасних героїв на полях війни.

Під час презентації видання хвилиною тиші присутні вшанували пам’ять земляків, які не повернулися з тих полів:

  1. Михайлик Володимир, с.Слобода;

  2. Коробенков Олексій, с.Олександрівка;

  3. Лавошник Юрій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького, III ступеня;

  4. Колот Микола, с.Миколаївка, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  5. Городецький Леонід, с. Ігорівка;

  6. Федорченко Олексій, с.Клепали, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  7. Брайченко Олег, с.Слобода;

  8. Бараненко Олександр, с. Чернеча Слобода;

  9. Гончаренко Юрій, с.Хустянка;

  10. Кравченко Віталій, м.Буринь, посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня;

  11. Головко Сергій, с. Воскресенка;

  12. Барсуков Андрій, м. Буринь.

Після хвилини тиші ведучий запросив до слова одного із героїв презентованої книги, буринчанина майора Юрія Жукова.

Наступні кілька хвилин, що Юрій Олексійович спілкувався із залою, викликали хвилю особливих емоцій, в яких перепліталися і гордість, і повага, і патріотизм, замішаних на скорботі та печалі.

Та і кого може залишити байдужим розповідь про бійця, який будучи тяжко пораненим, гарячково позбавлявся від боєприпасів, що вже зайнялися вогнем, аби відвести біду від своїх побратимів?!

Потім слово надали дружині Юрія Олексійовича, Олені Михайлівні.

Вона сказала багато теплих, хвилюючих слів і на адресу чоловіка, і на адресу трьох синів, які теж продовжили військову династію Жукових.

На знак подяки цим непересічним землякам голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко вручив квіти.

Букети вони отримали і від інших присутніх у залі.

Потім Василь Михайлович Бойко звернувся до глядачів.

Він також говорив про книгу, висловив свій погляд на події в Україні, відзначив жителів Буринщини - учасників АТО, ООС та учасників тактичних навчань територіальної оборони і закінчив виступ побажанням всім мирного неба та усіляких гараздів.

Програму презентації продовжили виступи працівників Буринського районного будинку культури: вокального дуету «Калинові сестри» (у складі Наталії Сомової і Світлани Головченко) та соліста Андрія Козиря.

По завершенні презентації присутні вирушили до меморіальних місць Бурині, де поклали квіти на знак вшанування пам’яті борців за незалежність, неподільність і свободу України.

Марина Біркун, художній керівник Буринського районного будинку культури.

Світлина автора.

Спеціально для інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ).


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.