«Мистецькі сходи» на Сумщині

Уже втретє поспіль напередодні Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва на Сумщині відбулася масштабна акція «Мистецькі сходи».

Це такий собі професійний рейтинг, де у відповідних фахових номінаціях визначаються кращі культурні діячі області.

Отож-бо визнання, нагород, щирих поздоровлень і творчих дарунків у стінах театру для дітей та юнацтва, котрий вже традиційно приймав винуватців свята, аж ніяк не бракувало, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

У своєму вітальному слові перший заступник голови Сумської обласної ради Анатолій Річкаль зауважив, що значення культури для суспільства важко переоцінити. Митці пробуджують і формують національну свідомість, у їхніх руках, по суті, – ключі від майбутнього України.

Анатолій Якович послався на думку відомої творчої особистості Василя Зінкевича, який свого часу зауважив, що мало народитися українцем – треба ще й засвідчити це.

«Нині, коли наші хлопці зі зброєю в руках захищають територіальну цілісність держави на східних її кордонах, представники культури боронять духовні рубежі країни, що украй важливо», – підкреслив Анатолій Річкаль.

Він висловив захоплення тим, наскільки самовіддано працюють заклади культури Сумщини, причому акцентував увагу не тільки на провідних установах області, а й мистецьких осередках у найвіддаленіших районах регіону.

«Наша духовність, виплекана попередніми поколіннями, щоденно примножується і збагачується кожним із вас. Своєю працею ви об’єднуєте українців та Україну. І, звісно ж, мета органів місцевого самоврядування – максимально вам сприяти», – сказав Анатолій Якович, додавши, що в поточному році в обласній скарбниці на культурну галузь закладено майже 132 млн. грн, а в бюджеті розвитку на оновлення профільних закладів додатково передбачено більше 11 млн. грн.

Анатолій Річкаль запевнив, що Сумська облрада й надалі оперативно відгукуватиметься на потреби митців нашого краю, а також побажав усім присутнім на святі міцного здоров’я, невичерпної енергії, творчого натхнення, щастя та значних звершень на шляху примноження неповторної культурної спадщини рідної держави.

На знак глибокої поваги до здобутків культурних діячів Сумщини обласна рада підготувала ряд своїх відзнак.

Зокрема, нагород удостоєні директор Кролевецької дитячої школи мистецтв Ірина Грабчук, керівник ТЮГу Віктор Кулемза, а також директор обласної філармонії Олександр Даниленко.

Вітаючи митців краю з професійним святом, начальник управління культури Сумської обласної державної адміністрації Олена Мельник зауважила, що, коли запроваджувався творчий проект «Мистецькі сходи», лунало чимало скепсису, мовляв, ця акція неперспективна, бо за рік-два нікого буде віншувати.

Однак Сумщина – неймовірно багата талантами, і з року в рік вона сяє все новими й новими мистецькими гранями.

Сьогоднішній рейтинг видатних творчих діячів області – яскраве тому підтвердження.

Олена Петрівна також наголосила, що розвиток культури в регіоні був би неможливий без розуміння і дієвої підтримки з боку органів влади.

Та мистецтву Сумщини поталанило, бо є чимало тих, хто щиро вболіває за його процвітання.

До таких людей керівник управління культури Сумської ОДА зарахувала й депутатів Сумської обласної ради, а саме: Анатолія Річкаля, Віру Лаврик та Ігоря Науменка…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.