Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Державне оборонне замовлення у 2020 року сягне рекордних 30 мільярдів гривень

Щороку державне оборонне замовлення зростає і цього року «обіцяє бути рекордним – загалом 30 млрд гривень», що на 37,0 відсотка більше, ніж у 2019 році.

Про це заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Айварас Абромавичус, повідомляє пресслужба концерну.

«У 2019 році ДОЗ становив 19 млрд грн та приблизно 3 млрд грн за держгарантіями, тобто всього 22 млрд. Цього року буде 20 млрд плюс 10 млрд відповідно – загалом 30 млрд гривень», – цитує Айвараса Абромавичуса прес-служба.

Він підкреслив, що ритмічність навантаження оборонних підприємств є стратегічно важливою і нещодавній Указ Президента «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 та 2021, 2022 роки» якраз стосується зміни системи планування ДОЗ, аби уможливити довгострокові замовлення.

Так, відповідно до указу, ДОЗ у наступних 2021 та 2022 роках не має зменшуватися.

У прес-службі Укроборонпрому нагадали, що у 2019 році підприємства, що входять до складу державного концерну, на 98,0 відсотка виконали зобов’язання щодо виготовлення та ремонту військової техніки. Загалом станом на кінець грудня 2019 року, українським військовим було передано 4876 одиниць техніки: 3889 нової та модернізованої і 987 відремонтованої, а також 2327 двигунів, вузлів та агрегатів.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.