Чи буде відремонтована дорога Хмелів – Чернеча Слобода – Буринь?

Сумська область на ремонт державних доріг може отримати близько 2 мільярдів гривень…

Про це повідомила тимчасово виконуюча обов’язки голови Сумської обласної державної адміністрації Ірина Купрейчик керівникам районних державних адміністрацій та об’єднаних територіальних громад.

«Ми отримали листа від Укравтодору з пропозицією передбачити в обласному бюджеті кошти в сумі понад 4 мільйони гривень на розробку проєктно-кошторисної документації на ремонт доріг державного значення в Сумській області. Нам, за таких умов, виділять близько 2 мільярдів гривень на ремонт доріг державного значення. Але в обласному бюджеті коштів немає. Тому ми просимо вас виділити ці кошти з вільних залишків ваших бюджетів. Нам необхідно протягом одного-двох днів отримати від вас гарантійні листи про виділення коштів на умовах співфінансування». – зазначила Ірина Купрейчик, звертаючись до керівників районів та ОТГ, повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адміністрації.

Начальник Служби автомобільних доріг у Сумській області Іван Романюк підтвердив, що за умови співфінансування Укравтодор надає Сумщині близько 2 мільярдів гривень.

Як зазначив начальник обласного управління інфраструктури Володимир Дудченко, в області планують відремонтувати ділянки доріг Київ-Суми-Юнаківка (ділянка від с. Штепівка до смт Недригайлів), Батурин-Конотоп-Суми, Суми-Полтава, Суми-Краснопілля-Богодухів, КПП «Рижівка»-Білопілля-Лебедин-Лантратівка, Шостка-Ямпіль, Ромни-Липова Долина-Тростянець-Мезенівка, Хмелів-Чернеча Слобода-Буринь, Вільне-Кролевець, Кролевець-Конотоп-Ромни-Андріяшівка.

Голови районів та об’єднаних територіальних громад погодилися найближчим часом надіслати гарантійні листи, щоб це питання було вирішене позитивно.

На світлині: центр міста Буринь 20 лютого 2020 року.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.