Україна увійшла в трійку найбільших експортерів агропродукції до Євросоюзу

Протягом року – з листопада 2018 року по жовтень 2019 року Україна експортувала сільськогосподарських продуктів до Європейського Союзу на 7,3 млрд. євро. Про це "ОЛІГАРХ" дізнався з повідомлення НВ-Бізнес з посиланням на Євроінтеграційний портал.

Це дозволило Україні зайняти третє місце серед найбільших експортерів аграрної продукції до ЄС.

Перше місце займають США, які експортували в ЄС агропродукції на 12,3 млрд. євро, на другому - Бразилія з показником 11,7 млрд. євро.

У топ-5 також увійшли Китай (6,2 млрд. євро) і Аргентина (5,1 млрд. євро).

Щорічно обсяг сільськогосподарського імпорту з України в ЄС зростає.

У порівнянні з попереднім періодом (листопад 2017 рік - жовтень 2018 рік ) він збільшився на 41%, тобто, - на 2,1 млрд. євро.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.