На півдні Буринщини до осель прийшов природний газ

Сьогодні, 20 грудня 2019 року, на Буринщині відбулися урочистості з нагоди введення в експлуатацію газопроводу в селах Сніжки, Біжівка, Харченки, Ярове в рамках проєкту «Будівництво міжселищного газопроводу до сіл Біжівка, Сніжки, Бурики, Романчукове, Хустянка, Харченки, Ярове Буринського району».

Про це повідомив офіційний сайт Сумської обласної державної адмінстрації.

На урочистостях були присутні почесні гості, які доклали максимум зусиль, аби «блакитні вогники» запалали якнайшвидше в оселях наших краян.

Голова Буринської районної державної адміністрації Василь Бойко привітав земляків із такою важливою подією не тільки для Буринщини, а й всієї Сумщини.

«Ми бачимо, що розпочата справа отримала позитивний результат, адже вона вирішувалася у взаєморозумінні та співпраці обласної, районної, місцевої влади та меценатів для покращення добробуту життя людей», - зазначив він.

Голови Біжівської, Сніжківської та Хустянської сільських рад подякували усім, хто причетний до будівництва газогону в їхніх селах.

А саме будівництво розпочате у 2010 році, громада чекала і вірила, що їм допоможуть все ж таки побудувати газопровід.

На будівництво газопроводу ІІ черги до сіл Сніжки, Біжівка, Харченки, Ярове освоєно у 2019 році – 3 млн. 095 тис. гривень, у тому числі за джерелами фінансування:

500,0 тис. гривень – районний бюджет;

2025,0 тис. гривень – сільські бюджети;

570,0 тис. гривень – залучені кошти сільгоспвиробників.

Загальна протяжність ділянки газопроводу від точки підключення до сіл Біжівка та Сніжки – 9,1 км та до сіл Ярове, Харченки – 6 км.

Подяками Буринської районної державної адміністрації були нагороджені ті, хто вніс найбільший доробок у добру справу – забезпечення людей природним газом.

Однією з традицій є смаження яєчні. Цього разу її теж дотрималися. Депутат Сумської обласної ради Олександр Непочатов приготував на газовій плиті в оселі одного з жителів села яєчню…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.