Україна підвищилася в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020

Україна знову поліпшила свою позицію в рейтингу інвестиційної привабливості Doing Business-2020 - піднялася відразу на 7 пунктів і зайняла 64-у позицію серед 190 країн. Doing Business від Всесвітнього банку складається за підсумками комплексного дослідження стану реформ в кожній країні по 10 ключовим індикаторам, рейтинг визнаний важливим маркером для інвесторів при ухваленні рішення про вкладення капіталу в ту або іншу країну.

Згідно даних звіту Всесвітнього банку, Україна поліпшила свої показники по 6 з 10 індикаторів. Найбільший прогрес наша країна продемонструвала по компонентам «Захист міноритарних акціонерів» (+27 пунктів), «Здобуття дозволу на будівництво» (+10 пунктів),

«Підключення до електромереж», «Міжнародна торгівля», «Реєстрація майна» і «Доступ до кредитів». «Рейтинговий» прогрес України значний. З початку розрахунку Doing Business в 2006 році наша країна пасла задніх. Наприклад, в 2012 році ми займали 152 місце. Прорив відбувся в 2015 році – Україна попала в першу сотню. У 2019 році зайняла 71 місце, і ось тепер - 64 позиція. А по показнику «Здобуття дозволів на будівництво» за два роки Україна просунулася з 140 на 30-е місце.

У ході інвестиційного форуму в Маріуполі президент Володимир Зеленський пообіцяв, що буде продовжена гармонізація українського законодавства з європейським, проведена глибинна податкова реформа, яка почне діяти вже в 2021 році, а неправомірний тиск на бізнес буде викорений.

Джерело: https://www.unian.net/economics/finance/10735767-reyting-doing-business-2020-dostizheniya-i-prokoly-ukrainy.html

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.