Нафтобази в Бурині вже немає, почалася боротьба за землю…

Після того як неподалік Києва зірвалася нафтобаза із застарілим обладнанням, почався процес закриття цих підприємств.

Продажу їх вів Приватбанк, так як вони належали державі.

Дійшла черга й до Бурині, де багато років існувала нафтобаза, яка обслуговувала кілька районів.

Дещо раніше вона була закрита, але територія (земля), приміщення та обладнання (баки), звичайно ж, залишилися.

Що відбувалося на території – достеменно ніхто не знав.

Вже, коли сюди вчора, 02 вересня 2019 року, прийшли городяни, як повідомили кілька груп в Фейсбуці, наближених до міської ради, тут начебто розливалося пальне, яке могло привести до екокатастрофи.

Наскільки це відповідає дійсності – справа екологів та правоохоронних служб.

Так от… одна фірма, за документами, купила нафтобазу 15 липня 2019 року. І почала тут роботи. Баки витягували із землі, різалося інше обладнання.

Керівництво міської ради сполошилося – як так?

На базу міський голова Віктор Ладуха через соцмережу скликав містян на акцію, яка й відбулася 2 вересня 2019 року.

На ній хтось щось доводив, хтось із кимось сперечався, але до істини так і не дійшли сторони – і ті, хто брав участь у пікетуванні бази, і ті, хто купив її.

Чому саме нині розгорівся «сир-бор» навколо бази?

Не станемо робити ніяких припущень. Зауважимо тільки про таке. Президент України Володимир Зеленський наголосив про якнайшвидше прийняття закону про продаж землі. Цей процес планується розпочати в наступному 2020 році.

На базі – 3 гектари землі.

До того ж, майже в центрі міста.

І це, безсумнівно, смачний шмат, яким міг би з радістю заволодіти хтось із тих, хто дуже переймається землею не тільки в Бурині, а й за його межами.

За деякою інформацію, на території бази може бути збудований сучасний новий, доволі екологічний елеватор.

Окрім того, що тут можуть бути створені нові робочі місця, яких у місті катастрофічно не вистачає, і створенням їх нинішня міська влада не переймається, підприємство може й не забруднювати навколишнє природне середовище так, як нині забруднюють місто два нині діючих елеватори.

Про це інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) писав уже неодноразово, тому повторюватися немає сенсу…

Як далі будуть розвиватися події на Буринській нафтобазі – покаже час.

Проте, дійсно, ті майцже повністю продірявлені за багато років баки для пального, несуть велику небезпеку для міста. І їх край як в найкоротші терміни демонтувати…

На світлині: Буринська нафтобаза 3 вересня 2019 року.

Фото Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.