Енергоефективність у громадах: нові виклики, нові можливості

Заступник голови Сумської обласної ради Тетяна Головко взяла участь у міжрегіональному практичному семінарі «Енергоефективність у громадах: нові виклики, нові можливості», який проходив у Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова, повідомив офіційний сайт Сумської обласної ради.

Семінар відбувся за ініціативою Харківської обласної ради як територіального координатора Проекту ЄС «Угода мерів – Схід», Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та за інституційної підтримки Проекту ЄС «Угода мерів – Схід» в Україні.

У заході також взяли участь голова Харківської обласної ради, президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Сергій Чернов, національний координатор Проекту ЄС «Угода мерів – Схід» в Україні Оксана Кисіль, перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов, ректор Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова Володимир Бабаєв, представники місцевих рад Сумщини та Харківщини, які є підписантами «Угода мерів – Схід».

Основною темою обговорення було впровадження регіональної енергоефективної політики та енергоменеджменту в громадах. Окрім того, були презентовані кращі практики реалізації енергоефективних заходів за проектами та програмами, що діють у громадах.

Більшість громад активно проводять енергоефективну політику на місцевому рівні, так як користь від енергоефективних заходів з модернізації та заощадження енергії і коштів надасть перспективи для зниження фінансового навантаження на місцевому рівні, також покращаться можливості для досягнення національних кліматичних цілей завдяки зниженню викидів парникових газів.

Тетяна Головко зазначила, що місцеві та обласні органи влади зобов’язані взяти на себе головну роль у реалізації заходів з підвищення енергоефективності. Для цього їм потрібно зрозуміти важливість економії, а також звернути увагу на системи енергетичного менеджменту.

Також на даному заході було презентовано нову освітню програму інтенсивного навчання для енергоменеджерів у Харківському національному університеті міського господарства імені О. М. Бекетова.

Цільова аудиторія: спеціалісти будівельної галузі, особи, що можуть впливати на прийняття або приймати ключові рішення в галузі будівництва та житлово-комунального господарства, студенти та викладачі будівельного напрямку підготовки профільних навчальних закладів.

Фахівці, які пройдуть курс, навчатимуться створювати цілісну картину споживання енергоресурсів, вестимуть облік і контроль, розроблятимуть і впроваджуватимуть енергозберігаючі заходи у своїй громаді.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.