Тютюн приніс групі осіб 3,5 мільйона гривень чистого прибутку…

На Сумщині припинено злочинну діяльність групи осіб, які спеціалізувались на обігу тютюнових виробів.

Під час обшуків вилучено готівки на 3,5 мільйона гривень…

Прокуратурою Сумської області спільно з працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Сумській області за результатом спецоперації припинено злочинну діяльність групи осіб, які спеціалізувались на обігу тютюнових виробів, незаконно ввезених в Україну поза пунктом пропуску без сплати відповідних платежів.

Зокрема встановлено, що вказаний товар ділки доставляли за допомогою логістичних служб в один із районних центрів Сумщини, де був налагоджений їх збут.

У п’ятницю, 15 березня 2019 року, проведено 5 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та нежитлових приміщеннях, які вони використовували.

Під час вказаних слідчих дій виявлено та вилучено 21 тисячу пачок цигарок, кошти в іноземній валюті в еквіваленті – 2,8 млн грн. та електронний пристрій для рахування готівки.

Досудове слідство за ч.1 та ч. 2 ст. 204 (незаконне зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (зберігання, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут марок акцизного податку) КК України триває, встановлюється точна кількість осіб, причетних до незаконного обігу тютюнових виробів, а також вирішується питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності, повідомила Прес-служба прокуратури Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.