У Бурині перерахують пенсії і «монетизують» субсидії

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ЕКОНОМІКА за 18 лютого 2019 року в статті «ПАВЛО РОЗЕНКО, віце-прем’єр-міністр України: «Із 1 березня 2019 року розмір пенсійних виплат зросте на 17-20 відсотків…» розповідав, що у результаті осучаснення пенсій їх розмір з 1 березня 2019 року зросте на 17-20 відсотків.

Буринське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області повідомляє, що з 1 березня 2019 року буде проведено автоматичний перерахунок пенсій, обчислених за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», із врахуванням оновленого показника заробітної плати.

Його підвищать на величину, що дорівнює 50 відсоткам зростання середніх зарплат за три роки та 50 відсоткам інфляції. Такий перерахунок дасть змогу «осучаснити» пенсії майже 90 відсотків їх одержувачів.

Крім того, у березні цього року одночасно із перерахованим розміром пенсій буде проведено виплату субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 № 62 визначено, що виплата житлових субсидій особам, які одержують пенсії, у готівковій формі здійснюватиметься через Пенсійний фонд України шляхом перерахування коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Такий механізм виплати передбачений для субсидій, розміри яких визначено органами соціального захисту населення із жовтня минулого року, та проводитиметься починаючи з березня цього року одночасно із виплатою пенсій.

Зазначимо, що виплатний період триває з 4 по 25 число місяця.

Звертаємо увагу одержувачів пенсій, що для отримання цих виплат додатково надавати будь-які документи до органів Пенсійного фонду не потрібно.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.