Як соціально жила Буринська ОТГ в 2018 році...

Робота відділу охорони здоров’я та соціальних питань апарату виконавчого комітету Буринської міської ради спрямована на забезпечення виконання місцевої програми соціального спрямування.

Відділ є розробником Програми соціального захисту населення Буринської міської рад (об’єднаної територіальної громади) на 2018-2021 роки, затвердженої рішенням міської ради сьомого скликання від 20.02.2018.

Відповідно до Програми надається одноразова матеріальна допомога за рахунок коштів міського бюджету особам, які потребують допомоги на лікування. Протягом поточного року таку допомогу на суму 395,0 тис. гривень виплачено 116 особам.

На території громади проживає 6 сімей загиблих учасників антитерористичної операції, яким виплачується щомісячна допомога. За 2018 рік виплачено 96,0 тис. гривень.

Проводиться робота щодо соціальної підтримки дітей загиблих (померлих) військовослужбовців учасників антитерористичної операції до досягнення ними повноліття, яким передбачено виплату щомісячної стипендії в розмірі 1500 гривень. Протягом року дану допомогу виплачено в розмірі 18,0 тис. гривень

На території громади проживає одна сторічна особа, якій додатково до нарахованої пенсії за рахунок коштів міського бюджету щомісячно виплачується стипендія у розмірі 350 гривень. За 2018 рік виплачено 4,2 тис. гривень.

У Буринській міській раді також здійснюється виплата щомісячної стипендії інвалідам війни та учасникам бойових дій, яким виповнилося 90 років і більше. Протягом 2018 року сума виплат склала 2,4 тис. гривень.

Забезпечується виконання постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2004 р. № 558 щодо виплати компенсацій фізичним особам, які надають соціальні послуги. Фінансування цієї допомоги здійснюється управлінням праці та соціального захисту населення Буринської районної державної адміністрації за рахунок коштів міського бюджету. Протягом року зазначеним 80 особам нараховано та виплачено 143,7 тис. гривень.

З міського бюджету для надання грошової допомоги громадянам, які опинилися з тих чи інших причин у скрутному матеріальному становищі і потребують фінансової підтримки, протягом 2018 року профінансовано 27,0 тис. гривень. На території громади проживають 4 особи, хворі на хронічну ниркову недостатність. Таких громадянам міською Програмою передбачено по 1000 грн. щомісяця для часткової компенсації їм проїзду на лікування. Протягом поточного року виплачено 41,0 тис. гривень.

Учасникам операції об’єднаних сил виплачено матеріальної допомоги на суму 9,0 тис. гривень.

За рахунок коштів міського бюджету виплачується матеріальна допомоги в розмірі 20,0 тис. гривень при народженні дитини, протягом року ця допомога була виплачена 80 особам в сумі 1600,0 тис. гривень.

До дня Чорнобильської трагедії із міського бюджету надано одноразову матеріальну допомогу на суму 20,0 тис. гривень громадянам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесеним до категорії 1 та 2.

За звітний період виплачена грошова допомога на поховання на суму 42,0 тис. гривень.

Про все це повідомив офіційний сайт Буринської міської ради.

На світлині: місто Буринь – центр Буринської обєднаної територіальної громади в грудні 2018 року.

Світлина Івана Житника.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.