У Конотопі за результатами ревізії міського бюджету встановлено порушень на суму понад 4 мільйони гривень

На сесії Сумської обласної ради, яка відбулася на початку липня, депутати прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії Сумської обласної ради з питань вивчення суспільно-політичної та економічної ситуації, що склалася в окремих містах обласного значення.

Мова йде про бездіяльність органів місцевого самоврядування міст обласного значення та відсутності їх реагування на колективні протестні заходи населення, перешкоджання роботи підприємств, не затвердження окремих місцевих бюджетів.

Аби вивчити питання наявності можливих порушень з боку міських голів Конституції та законів України, не забезпечення здійснення наданих їм повноважень, робоча група, до якої увійшли депутати від кожної фракції, зібралася вже вдруге. Головував депутат обласної ради Сергій Демеха.

Заступник начальника Північно-східного офісу Держаудитслужби в Сумській області Дмитро Борозенець розповів членам тимчасової контрольної комісії про те, що у минулому році в Конотопі була проведена ревізія міського бюджету, під час якої було охоплено 7 об’єктів контролю. Ревізори перевіряли період 2016 року та 8 місяців 2017 року.

«За результатами ревізії міського бюджету Конотопу ми встановили порушень на 4 мільйони 215 тисяч грн. Найбільша з них сума, що призвела до збитків, – у виконавчому комітеті міської ради – 918 тисяч грн. Усі матеріали передані до прокуратури Сумської області. За результатами перевірки було порушено 5 кримінальних справ. На сьогоднішній день ще тривають досудові розслідування», - зазначив Дмитро Сергійович.

За його словами, перевірка фінансового стану бюджетних закладів Глухова запланована на третій квартал поточного року.

Голова бюджетної комісії Микола Березін акцентував увагу, що через те, що в Конотопі більш як сім місяців не прийнятий головний фінансовий документ міста, страждають пересічні мешканці. Так, 38 хворих, яким потрібен гемодіаліз, вимушені лікуватися в Сумах і це лягає на бюджет обласного центру. 300 конотопців не отримують інсулін – і все це через недолугість керівництва міського голови.

«Гаряча точка» Конотопа, за словами Сергія Демехи, трамвайне управління, яке на сьогоднішній день має на 660 тисяч збитків та понад мільйон гривень заборгованості по зарплаті. Заступник голови обласної ради Тетяна Головко додала, що працівники підприємства невдоволені незаконними звільненнями та «травлею неугодних». Підприємство простоює вже понад два місяці і люди не мають засобів для існування.

Начальник Управління Держпраці в Сумській області Юрій Семеног зауважив на це, що його працівники намагалися провести перевірки в КП «Конотопське трамвайне управління», втім, їх тричі не допускали на підприємство. Із цього приводу Управління Держпраці направляло листи меру Конотопа Артему Семеніхіну, але на них – жодного реагування.

«В трамвайному управлінні, за нашими даними, дуже багато порушень, пов’язаних не лише із заборгованістю зарплати.

Працівники скаржаться на незаконне притягнення до дисциплінарної відповідальності, незаконне звільнення із займаної посади, у тому числі й голови профспілки. До нас надійшло уже 17 звернень з цих питань. Нами складені відповідні акти і приписи за недопущення інспекторів Управління Держпраці до перевірок та перешкоджання діяльності. Є також інформація, що нинішній керівник, що тимчасово виконує обов’язки директора трамвайного управління, використовує працівників зі сторони для охорони підприємства. Якщо це підтвердиться, буде накладено штраф на підприємство на суму 373 тисячі грн. Штрафні санкції ляжуть на підприємство та на місцевий бюджет».

Про порушення кримінальних справ у трамвайному управління розповів заступник начальника ГУНП України в Сумській області Олег Григоров.

Заслухавши доповідачів, члени тимчасової контрольної комісії прийняли рішення та надали ряд доручень і рекомендацій для більш детального аналізу та прийняття рішень правоохоронним та контролюючим органам, обласній державній адміністрації.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.