На Сумщині бути сортуванню сміття…

У цьому переконана депутат обласної ради Вікторія Мурич, яка є ініціатором проекту «Eco-clean», віднедавна який стартував на теренах Роменщини, Недригайлова, Бурині та Липової Долини.

Днями розпочався перший етап проекту «Eco-clean 2» за підтримки громадської організації «Новий світ», у рамках якого більше тридцяти вчителів з вищезазначених населених пунктів стали учасниками екологічного семінару.

Навчання провів експерт з партнерської громадської організації «Еколтава» Микола Рябика.

Під час заходу було обговорено актуальність сортування сміття та методику впровадження його роздільного збору в школах. Вчителі ознайомилися з цілями сталого розвитку ООН та торкнулися питань енергозбереження в навчальних закладах.

Головним подарунком для учасників семінару стала оновлена версія освітнього посібника «Зелений пакет» (у вигляді еко-флешки), що включає інформацію з 22 тем. Посібник включає теми захисту довкілля та сталого розвитку, плани уроків, відео, тести, енциклопедію і перелік видів, занесених до Червоної Книги та інші матеріали.

«У березні всі школи, представники яких взяли участь у семінарі, будуть забезпечені контейнерами для ПЕТ-пляшок. А у квітні учні, котрі сортують сміття, як заохочення отримають у подарунок мотиваційну поїздку на лінії по переробці пластику і паперу, - зазначає керівник проекту й організації «Новий світ» Вікторія Мурич. - Вважаю екологічне питання вкрай актуальним, бо якщо ми не почнемо вирішувати проблему зі сміттям вже сьогодні, завтра можемо отримати велику катастрофу».

Усі учасники семінару отримали відповідні сертифікати про проходження навчання. У свою чергу депутат облради висловила вдячність усім хто долучився до організації та проведення проекту: управлінню молоді та спорту Сумської ОДА за надане фінансування, ГО «Еколтава» за професійних експертів, Роменській бібліотеці ім. Б. Антоненка-Давидовича – за надане приміщення для занять, а також помічнику депутата Альоні Симоненко за вирішення ряду організаційних питань.

«Вірю, що наша дружня команда стане агентами тих змін, які пришвидшать процес цивілізованого поводження з відходами на Сумщині!», - зазначає Вікторія Мурич, повідомляє офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.