Як жителі міста СУМИ розплачуватимуться за борги КСПУ…

Вже практично завершилась процедура передачі майнових прав на Котельню Північного промузлу від колишнього власника АТ “СМНПО-Інжиніринг”, до нового власника в особі Сумської міськради.

За інформацією, що розповсюджується міською владою, ця угода була не тільки вигідною, а й вкрай необхідною, виходячи з вимог безпечного проходження опалювального сезону 2022-2023 року, оскільки колишній власник через накладені на нього судові фінансові зобов’язання, ніяк не міг цього гарантувати.

Анонсувалося, що сума цієї угоди складе символічні 1000 гривень, що загалом і було зафіксовано в реалізованому договорі.

Але, як виявилося, виплачувати з комунального бюджету доведеться не лише 1000 гривень, а й близько 300 мільйонів гривень боргів, які утворилися у КСПУ внаслідок фінансових проблем АТ “СМНПО-Інжиніринг”.

Причому з’ясувався ще один цікавий факт, що сам майновий комплекс КСПУ, згідно з договором №221 від 04.07.22, вже був проданий АТ “СМНПО-Інжиніринг” створеному за ініціативою міскради ТОВ “КСПУ” за 27,8 мільйонів гривень, що більш ніж у 3 рази перевищує його оцінну вартість в 7,3 мільйона гривень.

Зрозуміло, весь цей борг буде виплачено виключно з доходу КСПУ, що отримується від надання послуг населенню, оскільки власних вільних коштів у цього підприємства немає, а отже вся сума боргу і буде певним чином включена до тарифу опалення та гарячої води, який доведеться виплачувати абонентам КСПУ, які складають щонайменше 30% від усіх користувачів цих послуг в обласному центрі.

Таким чином, у активної частини громадськості Сум закрадаються “неясні сумніви” про наявність корупційної складової договору №221 від 04.07.22, а також закономірне питання про те, невже в такий важкий для нашого міста час, немає інших найважливіших соціальних програм, на які можна було би витратити “переплачені” 20 з лишком мільйонів гривень, зауважує сайт https://city.sumy.ua/