Міський голова має запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання (відео)

Міському голові Ромен Сергію Салатуну продовжили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання до 29 липня 2019 року.

Про це в у Роменському міськрайонному суді просив військовий прокурор, суддя клопотання задовільнила.

«Я сам його підтримав, тому що у запобіжному заході сказано з’являтися в суд вчасно, якщо змінювати місце роботи, місце проживання – повідомляти. Нічого не вбачаю тут такого. В суди я ходив, ходжу і буду ходити до останнього засідання. Я законнопослушна людина, і нічого там такого нема. Стосовно обвинувачення, вважаю, що це провокація, крапка. І я це доведу суду», – каже Сергій Салатун.

Сергія Салатуна звинувачують у вимаганні та отриманні 50 тисяч гривень хабаря. Так, зокрема, йдеться у матеріалах обвинувачення – військової прокуратури.

За інформацією прес-секретарки суду Віри Марюхи, справа розглядається з жовтня 2017 року. Усього мають заслухати 40 свідків. Чотирьох з них чекали для надання пояснень вчора. Люди не прийшли. Наступне засідання призначили на 30 липня. 2019 року.

Факт отримання Сергієм Салатуном частини хабаря – 40 тисяч гривень – зафіксували 16 серпня 2016 року.

За інформацією прокуратури, коти Сергій Салатун начебто отримав за сприяння в отриманні дозволу на будівництво і використання кабельних мереж підприємцями з Луганщини.

Якщо провину посадовця доведуть, йому загрожує до 10 років позбавлення волі…

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.