Відбулася 27 сесія Сумської обласної ради (відео)

Як і повідомляв інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі ПОЛІТИКА, 17 травня 2019 року відбулося пленарне засідання 27 сесії обласної ради сьомого скликання.

На початку його роботи голова обласної ради Володимир Токар вручив високі відзнаки Верховної Ради України. Обласні обранці привітали у своїх лавах нового колегу - було визнано повноваження Наталії Трофименко.

6 квітня 2019 року відлетіла за небокрай душа першого заступника голови обласної ради, як сказав Володимир Токар, непересічної особи, активного депутата, принципового офіцера, чуйної людини-професіонала Анатолія Річкаля. Тож колеги Анатолія Яковича Річкаля, усі присутні в залі засідань вшанували його світлу пам’ять хвилиною мовчання.

16 травня 2019 року рішенням обласної федерації боксу депутата, керівника фракції «Воля народу» в обласній раді Олега Бояринцева було одноголосно обрано президентом цієї організації. Володимир Токар привітав колегу з високою довірою, зауваживши, що тепер земляки чекають добрих результатів від сумських боксерів.

Далі народні обранці перейшли до розгляду питань порядку денного, спершу заслухавши депутатські запити. А вони надійшли від депутатів Магомеда Галаєва, Валерія Чалого, Едуарда Пінчука, Володимира Поцелуєва, Владислава Лугового і стосувалися фінансування реконструкції лижної траси в с. Токарі, ремонту деяких медичних закладів, поліпшення стану автомобільних перевезень тощо.

Було ухвалено зміни до кількох обласних програм, які зокрема регламентують здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом, соціальний захист населення, розвиток фізкультури та спорту в області тощо.

Потребував уточнення й обласний бюджет на 2019 рік. Розглянули депутати й майнові та кадрові питання. Так, призначено на посаду директорів Глухівського Шосткинського ліцею-інтернату спортивного профілю Валерія Захарченка, Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою - Ірину Терещенко, Сумської обласної ДЮСШ «Чемпіон» з льодових видів спорту Романа Каравая.

Рішенням ради припинено діяльність КЗ «Редакція газети «Сумщина» шляхом ліквідації, внесено зміни до Регламенту роботи обласної ради.

Депутати позитивно оцінили звіт голови обласної ради про його діяльність у 2018 році. Було проведено сім сесій обласної ради, на пленарних засіданнях яких було розглянуто 252 питання та прийнято 250 рішень. Їх основна частина стосувалася питань соціального захисту, охорони здоров’я, освіти та обласного бюджету.

Протягом року обласна рада схвалила та направила до центральних органів влади 19 звернень. Проведено 70 засідань постійних комісій, де розглянуто 700 питань. Разом з депутатами обласної ради голова обласної ради намагався створити необхідні умови та можливості для налагодження найбільш результативного здійснення владних повноважень, конструктивної співпраці з обласною державною адміністрацією та регіонами за пріоритетними напрямками, визначеними Стратегією регіонального розвитку Сумської області на період до 2020 року.

Важливими напрямками роботи депутатського корпусу були забезпечення контролю за підготовкою програмних документів, їх детальне опрацювання та виконання запланованих заходів. Протягом року в області діяло 33 програми, з них 7 схвалено за звітний період.

Варто зазначити, що упродовж року, уникаючи будь-якого політичного протистояння, депутатський корпус працював злагоджено, стабільно і послідовно, вчасно та компетентно приймав відповідні рішення. Успішній роботі депутатів, спрямованій на поліпшення економічного, соціального стану Сумщини, підвищення добробуту та почуття впевненості у невідворотності змін на краще кожного громадянина нашого краю, сприяли працівники виконавчого апарату обласної ради. Голова ради подякував усім за плідну працю.

В інтерв’ю місцевим телеканалам Володимир Токар заявив, що обласна рада працювала добре і злагоджено.

«Сесії, не дивлячись на зміни влади, політичні протиріччя, проходять конструктивно. А саме це і є головним в роботі депутатів і голови обласної ради. Тим більше, що насправді робота депутатського корпусу є невидимою для пересічного громадянина. Адже сесіям передує велика і напружена робота. Я вважаю, що політикою займатися депутати повинні в своїх партійних офісах, а в залі засідань вони мають приймати рішення в інтересах громади Сумщини. Зараз ми очікуємо призначення губернатора і готові простягнути йому руку підтримки на співпрацю. Бо головне для нас – щоб люди краще жили», - резюмував Володимир Токар.

38 питань, винесені на пленарне засідання, обласні обранці розглянули оперативно, з кожного було прийнято відповідне рішення.

Про все це розповів офіційний сайт Сумської обласної ради.


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.