Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 5085

Deprecated: The behavior of unparenthesized expressions containing both '.' and '+'/'-' will change in PHP 8: '+'/'-' will take a higher precedence in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/plugins/system/t3/includes/lessphp/less/less.php on line 7787

Шахрая затримано (відео)…

Інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) на своїх сторінках уже неодноразово роповідав про те, як шахраї обдурюють звичайних людей.

І ось нарешті одного з них затримано…

Зловмисника, який за поширеною схемою «ваш син в поліції» видурював у жителів обласного центру гроші, затримали оперативники карного розшуку Сумського відділу поліції. Чоловік підозрюється у вчиненні кількох шахрайств.

У Сумах працівники карного розшуку Сумського відділу поліції затримали 26-річного жителя обласного центру, що підозрюється у скоєнні ряду злочинів. Допомогла поліції викрити афериста потенційна його жертва, яка під час розмови з ним зуміла себе опанувати, та швидко повідомити про спробу шахрайства родичів і поліцію.

Спільник шахрая, перебуваючи в іншому місті, та користуючись телефонним довідником, обдзвонював всі підряд телефонні номери сумчан. Коли ж натрапляв на пенсіонера чи пенсіонерку, дуже правдоподібно розповідав їм, що їх син нібито потрапив до поліції за злочин. І коли вдавалося «розвести» літню людину на гроші, залучав до справи свого спільника з Сум. А той вже на таксі під’їжджав за вказаною адресою і забирав у стариків гроші.

Поліція в ході слідства встановила, що з початку нинішнього року сумський шахрай встиг обібрати щонайменше п’ятьох пенсіонерів. Всі потерпілі віком від 70-ти до 85-ти років. У своїх жертв протягом трьох останніх місяців молодий зловмисник примудрився видурити понад сорок тисяч гривень. Немічні старики, аби визволити «дітей та онуків з біди», віддавали шахраєві хто п’ять, хто сім, а хто й десять тисяч гривень.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст.15 ч.2, ст. 190 ч. 2 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. За шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому кримінальне законодавство передбачає покарання у вигляді чималого штрафу, виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Слідство триває, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.