Відео: святкування Дня Перемоги в місті Суми

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ) у розділі СУМЩИНА, 9 травня 2018 року, квіти, спогади та молитви: нести з вдячністю в серцях пам'ять про загиблих закликали сумчан під час заходів до 73-ї річниці перемоги над нацизмом, який зібрав сотні жителів області біля Меморіалу «Вічна слава», що в Сумах.

Керівники області та міста, представники ветеранських організацій, очільники правоохоронних відомств, військові та громадськість краю традиційно поклали квіти до братської могили «Мати Батьківщина», могили загиблих польських воїнів та пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.

Відбулося й покладання квітів до Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганіській війні та пам’ятного знаку на честь бійців загиблих у зоні АТО.

Далі пішою ходою сумчани пройшли до Меморіалу «Вічна слава», де відбувся мітинг-реквієм. Згадати тих, хто пройшов крізь пекло Другої світової війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, прийшли діти війни та сумчани з онуками, правнуками.

Усіх загиблих у роки Другої світової згадали хвилиною мовчання та поклали квіти до Вічного Вогню.

На честь полеглих на фронтах Другої світової війни та у зоні бойових дій на сході України лунали рушничні залпи, героїчні пісні та слова подяки за подвиги в ім’я волі рідного народу та миру на українській землі…

Відео телеканалу ATV (Суми).

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.