Відео: багата талантами земля Кролевецька…

Як розповідав інтернет-портал БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ), у Кролевецькому районному будинку культури було представлено творчий звіт Кролевецького району «Талантами квітне земля Кролевецька».

Він пройшов у рамках ІІ етапу обласного фестивалю народної творчості «Квітуй в любові і добрі, Сумщино, край благословенний!».

Відзначимо, що захід присвячений 80-й річниці утворення Сумської області.

– Місто Кролевець, без перебільшення, – це столиця рушників. Адже кролевецькі рушники популярні не тільки в Україні, а й в усьому світі, – підкреслив Анатолій Річкаль, перший заступник голови Сумської обласної ради в інтерв’ю інтернет-порталу БУТТЯ і ЖИТТЯ (БіЖ). – У них закладена вікова мудрість нашого українського народу. І вона передається з покоління в покоління. Кролевецька земля народила чимало знатних, відомих людей. Серед них – педагоги, лікарі, творчі особистості. і цей перелік можна продовжувати. Я побував на кількох аналогічних творчих звітах, зокрема, в Ямполі, Бурині. Тепер ось – у Кролевці. На сцену тут виходили різновікові аматори артисти – кому вже й за 80 років, а кому тільки – 7-8 літ, а то й ще менше. І всі вони – талановиті артисти. І всі вони в убранні, зробленому місцевими професійними майстрами. А головне, аматори артисти зі сцени випромінюють любов до рідного краю та України. І це, безсумнівно, передавалося й численним глячдачам у залі. І як зауважив видатний поет-земляк Михайло Шевченко, коли б усі міністерства працювали так добре, як Міністерство культури України, то ми б уже були в Європі…

Кролевчани вчергове довели, що вони зберігали, й будуть зберігати, і примножувати традиції українського народу та рідної земля Кролевецької…

Відео сайту atv.sumy.ua

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.