Відео з творчого вечора журналіста, письменника, поета Івана Житника (частина перша)

Житник Іван Олександрович народився 18 червня 1956 року в смт Терни Недригайлівського району Сумської області. Закінчив Полтавський сільськогосподарський інститут та відділення журналістики Київської ВПШ. Працював завідуючим відділом, відповідальним секретарем газети «Голос Посулля» (смт Недригайлів).

Протягом шести років - редактор газети «Рідний край» (м.Буринь). Він дав назву цьому часопису.

В обласній газеті «Сумщина» працював власним кореспондентом. Очолював Буринський відділ зв’язку та відділ культури і туризму районної державної адміністрації.

Член Національної спілки журналістів України з 1983 року.

Іван Житник - автор книг «Бистрина» у співавторстві з Віктором Осадчим (1993), «Чорні павуки» (1997), «Біль» (1998), «Серцебиття» у співавторстві з Наталею Брек (2002), «Задзеркалля» (2010), «Задзеркалля - 2» (2012), «Життя в оренду» (2014), автор та упорядник літературно-публіцистичного альманаху «Елегія» (2004) та «Елегія - 2» (2014 р.). Також друкувався в колективних збірниках «Голодомор на Сумщині. 1932 - 1933» (1993), альманасі літераторів Сумщини «Слобожанщина» (1999), альманасі «Буринь 2002» (2002), збірниках - «Через віки та епохи: нариси з історії смт Терни» (автор і упорядник А.Лісний, 2005), «Україна -1933. Кулінарна книга. Пам'ять людська» (автор і упорядник М.Бондаренко, 2008), «Пам'ять і доля афганської війни (за ред. І. Пономаренко, 2009) та «Духовний світ Буринщини від давнини до сьогодення» (автор і упорядник В.Гагін, 2010), альманасі «Українська хвиля» (2017), співавтор книги «Історії з «Життя» (2013).


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Останні новини


Notice: Undefined offset: 1 in /home/ivanzhyt/domains/ivanzhytnyk.com/public_html/libraries/quix/app/drivers/joomla/template.php on line 191

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.