Жахіття: після обробки полів загинули бджоли?

Подія сталася в Роменському районі...

Власник пасіки звернувся до поліції зі скаргою на дії місцевих аграріїв, що без передбаченого в таких випадках попередження здійснили хімічну обробку полів, що й могло спричинити загибель комах.

До чергової частини Роменського відділу поліції звернувся 35-річний місцевий житель.

Чоловік розповів: в одному з сіл району має пасіку в кількості двох десятків бджолосімей.

Зранку, приїхавши до свого господарства, при оглядинах вуликів виявив загибель певної кількості комах.

На думку чоловіка, бджоли загинули внаслідок обробки хімікатами полів місцевими сільгосппідприємствами.

Він вже сім років займається бджільництвом, має всі необхідні санітарно-ветеринарні документи, і до цього випадку місцеві аграрії заздалегідь сповіщали його про здійснення подібних робіт.

Напередодні пізно увечері два місцевих агрогоподарства, дійсно, проводили обробку хімікатами сої на полях поряд з пасікою.

Однак їх представники надали всі документи та сертифікати, які свідчать, що застосовані речовини є безпечними для бджіл.

На даний час триває перевірка із залученням спеціалістів відповідних галузей сільського господарства, за результатами якої буде прийнято процесуальне рішення, повідомив Відділ комунікації поліції Сумської області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.