На Роменщині знайдено снаряди та міни…

Справжнє сховище небезпечних боєприпасів земля «виштовхнула» на поверхню у Роменському районі. Загальна кількість боєприпасів у ньому налічує 3 артилерійських снаряди, 26 мінометних мін та 24 детонатори до мін.

До Роменського відділу поліції надійшло повідомлення від працівників вибухотехнічної служби МНС м. Ромни про те, що під час планової перевірки території, в лісовому масиві, знайдено схованку старих боєприпасів, що лишилися з часів Другої світової війни.

Негайно прибувши на вказане місце, правоохоронці виявили 3 артилерійських снарядів 45 мм, 26 мінометних мін 50 мм та 24 детонатори до мін. Всі ці предмети знаходились на відстані лише в півтори кілометра від найближчого населеного пункту.

Також вдалось встановити, що в районі місця знахідки під час війни були розміщені військові склади.

Невідомо, які б наслідки могли бути в результаті випадкової детонації складу чи коли б боєприпаси потрапили до рук випадкової людини або дітей.

Тож правоохоронці закликають громадян бути обережними та обачними під час перебування в лісі та в інших природних зонах.

І при виявленні подібних «знахідок» в жодному разі їх не чіпати.

Слід запам’ятати та позначити яскравим предметом те місце, де вони знаходяться, відійти на безпечну відстань та відразу зателефонувати на «102», зауважує Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.