Шахраї видурили у пенсіонерки майже 70000 гривень

Зловмисники, використавши відому шахрайську схему з «онуком», який нібито скоїв автоаварію, домоглися того, що змусили 85-річну сумчанку віддати їм усі свої заощадження.

Пізно вночі на стаціонарний телефон 85-річної жінки зателефонував невідомий чоловік, та відрекомендувавшись онуком, повідомив «бабусі», що став учасником дорожньо-транспортної пригоди, в якій травмував жінку, а сам в результаті потрапив до поліції. Тепер «онуку» загрожує кримінальне покарання, якого втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілій лікування.

Тож «онук», схлипуючи в трубку, попросив стареньку, щоб та зібрала вдома всі наявні гроші, і передала їх чоловікові, якого він пришле. Пенсіонерка зробила все, що їй було наказано, дістала зі схованки 14 000 гривень, 1700 доларів та 300 євро і передала їх невідомому молодому чоловікові близько другої години ночі біля дверей своєї квартири.

Лиш після того, як справу було зроблено, пенсіонерка зателефонувала родичам та зрозуміла, що її одурили. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Коли у розмові з вами ваші співрозмовники торкаються теми грошей, які вам необхідно комусь передати, знайте, ви спілкуєтеся з шахраєм.

Тож радимо вам відразу припинити розмову та повідомити поліцію.

Завжди пам’ятайте, лише ваша уважність та обачність вбереже вас від фінансових втрат, радить Відділ комунікації поліції Сумської області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.