Шахраї видурили в пенсіонерки майже 86 000 гривень гривень

Шахраї, використавши відому злочинну схему з «сином», який нібито потрапив до поліції за злочин, домоглися того, що змусили літню жінку з обласного центру віддати їм майже 86 000 гривень…

Уранці на телефон 81-річної жінки зателефонував невідомий чоловік, та назвавшись сином, повідомив «мамі», що за скоєння злочину затриманий поліцією.

Чоловік прямо ридав у трубку, стверджуючи крізь сльози, що рухаючись на автомобілі, збив якусь дівчину. В результаті ДТП людина сильно постраждала, і тепер «сину» загрожує в’язниця, якої, втім, можна уникнути, якщо оплатити потерпілій вартісне лікування.

Наче на підтвердження слів «затриманого поліцією сина», телефонну трубку взяв інший чоловік, який назвався працівником поліції, і повторив практично теж саме, та ще й натякнув, що треба поспішати.

Застигнута зненацька поганою новиною матір запанікувала, і, зібравши всі родинні заощадження у сумі 85 400 гривень, і з рук в руки передала пакунок з банкнотами невідомому чоловікові, прямо на подвір’ї біля дверей будинку...

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та розпочала розшук злочинців.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян, і особливо людей похилого віку, від вчинення ними необдуманих кроків при спілкуванні з незнайомими людьми. Пам’ятайте, якщо ваші співрозмовники у спілкуванні з вами зачіпають теми грошей, які вам необхідно відправити на чийсь чужий рахунок чи передати, знайте, вас хочуть одурити. Спробуйте опанувати себе, відразу ж покласти трубку, якщо розмова відбувається по телефону, або ж сказати чітке «ні», якщо йде спілкування «в живу», та повідомити поліцію.

Завжди пам’ятайте, Ваша безпека у ваших руках, наголошує Відділ комунікації поліції Сумської області.

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.