Жительку з Буринщини «обшахралили» через Інтернет на чималеньку суму

Жінка мала намір придбати скутер, тож і вирішила скористатися розпродажем одного з інтернет-магазину, оголошення про який побачила у Всесвітній мережі.

У результаті вона втратила і гроші втратила, і замовлений товар не отримала.

До поліції за допомогою звернулась 37-річна жителька Буринського району.

Вона розповіла, що намагаючись купити недорогий скутер, вирішила переглянути оголошення на одному відомому веб-аукціоні.

І її зацікавила пропозиція про розпродаж мототехніки, котру нібито проводив інтернет-магазин.

Жінка зателефонувала за вказаним в оголошенні номером, щоб дізнатись про умови та домовилась про купівлю-продаж скутера.

Продавець у розмові з нею запропонував доставити транспортний засіб до її місця проживання безкоштовно, однак натомість попросив авансом перерахувати 50% від заявленої вартості покупки.

Заявниця погодилась і переказала дві тисячі гривень.

При наступні телефонній розмові продавець запевнив, що скутер вже відвантажено, і попросив переказати залишок грошей, мотивуючи це перевіркою «органами» бухгалтерії їх магазину.

Довірлива громадянка й тут виконала це прохання, перерахувавши 2100 грн., однак очікуваного товару так і не діждалась. Вона кілька разів намагалась зв‘язатися з представником магазину, та врешті-решт змушена була звернутися до поліції.

«Що цікаво, заявниця добре була обізнана з подібними схемами інтрент-шахрайства, однак все одно спокусилась на надзвичайно низьку ціну двоколісника, - зауважив Сергій Бойко, начальник Буринського відділення поліції. – Її навіть не насторожив той факт, що так званий «продавець» вигадував різні причини, аби не називати реквізити свого підприємства, а повідомив лише номер банківської картки, на яку, власне, вона й перерахувала гроші».

Сьогодні за даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюються причетні до обману особи.

І нагадують громадянам: пам‘ятайте – за кожним оголошенням з надзвичайно вигідною пропозицією може критися шахрай.

Тож будьте уважними, адже «безкоштовний сир буває тільки в мишоловці», застерігає Відділ комунікації поліції в Сумській області.

Останні новини

Інформація про нас

Безсумнівно, кожен з читачів хоче побачити, а головне – прочитати свіжі цікаві новини. Адже вони інформують про останні події в світі, Україні, Сумщині. Новини України збагачують читачів свіжою інформацією про все те, що відбувається в нашій державі. Свіжі новини Сумщини на БІЖ – це, в першу чергу, новини сьогоднішнього дня. А ще на БІЖ публікуються дуже свіжі новини спорту, культури, економіки, освіти, медицини і т.д., і т.п. Світові оперативні новини теж чекають на своїх читачів. Щодня оновлені новини, які стосуються нашого буття і життя, можна читати тільки на нашому порталі. Словом, тільки БІЖ несе правдиву інформацію читачам про все, що кожну годину і щоднину відбувається в світі, Україні та Сумщині. І все це, звичайно, оперативно, цікаво, своєчасно.